Het kleine museum

Ben jij een kunstliefhebber? Dan is het peuterboekje Het Kleine Museum een absolute aanrader!

Een peuterboekje doet eerlijk gezegd geen recht aan dit boek. Ja, het is een boek waar je een afbeelding ziet met daarnaast het woordje wat je kind kennis mee maakt. Dus in de technische zin is het zeker een peuterboekje, oftewel een abc-boek. Maar dit boek is zoveel meer. De afbeeldingen zijn namelijk stuk voor stuk meesterwerken. In totaal maar liefst 150 afbeeldingen. Van Bosch tot Braque, van Van Gogh tot Hopper. Appels en peren, schoenen, een muis en een paard. Maar ook een oor, een oog, een bal en de zee. Alle kunstwerken worden gegrepen door één zelfstandig naamwoord die begrijpelijk is voor kinderen.

Door dit unieke boekje kan je uren genieten van allerlei prachtige schilderijen. Het fijne is, dat bij elke afbeelding ook wat meer informatie over het kunstwerk staat. De schilder, de naam, wanneer het gemaakt is en waar het stuk bijvoorbeeld te zien is.

Ik vind dat dit een boek is dat handig is voor peuters en kleuters, maar ook zeker de moeite waard is voor oudere kinderen om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met kunst. En niet onbelangrijk… om zelf gewoon heel erg van te genieten. Veel lees- en kijkplezier met Het Kleine Museum!

Het Kleine Museum – Alain Le Saux & Grégoire Solotareff
Peuterboek, flexband / paperback, 308 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …

Share
Share