Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over allerlei dinosaurussen en andere uitgestorven dieren. Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder en geïllustreerd door Ivan & Ilia. Het boek is in een mooi groot (vierkant) formaat hardcover uitgegeven door uitgeverij Moon en telt 123 kleurrijke pagina’s.

Algemeen
Een grappig en leerzaam boek, met daarin heel veel versjes en weetjes over allerlei dino’s en andere uitgestorven dieren.

Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verbazen over talloze wonderlijke feitjes over deze bijzondere dieren. Want wie wist er bijvoorbeeld dat de Brachiosaurus met een snelheid van 1200 meter per seconde met zijn staart kon meppen, dat de naam Iguanodon ‘leguaantand’ betekent, en dat veel supergrote dino’s echt píépkleine hersenen hadden?

Vindt een knappe wetenschapper
heel veel botjes bij elkaar
brengt hij ze naar een museum
maar dan is hij nog niet klaar

Had de dino mooie veren
of was hij volkomen kaal
zou hij brullen, piepen, fluiten
en wat at hij allemaal?

Dinoversjes, dinoweetjes, dinopret!

Mening
Ik ben oprecht onder de indruk van Het Dikke Dinoboek. Wat een talent hebben Marianne Busser en Ron Schröder! Zoveel verschillende dino’s in zoveel verschillende teksten voorbij laten komen zonder dat het eentonig wordt of gaat vervelen.

De illustraties zijn echt prachtig. Het hele boek straalt uit dat het met liefde is gemaakt en het zal ongetwijfeld met liefde worden (voor)gelezen. Aanrader!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share