Het Magische Muiltjespel

Met dit nieuwe spel van Jumbo is het de bedoeling dat je alle vijf verschillende kaartjes verzamelt en met behulp van de goede fee deze kaartjes omdraait. Wanneer alle kaartjes zijn omgedraaid, ben je klaar voor het bal. Wanneer je de uitnodiging, de koets, de paarden, de lakei & de koetsier en je jurk als eerste hebt verzameld, ben jij de Assepoester van het bal! Voor ongeveer € 20 is dit spel verkrijgbaar via internet en in verschillende speelgoedzaken.

Recensie
Het Magische Muiltjespel is een soort ganzenbord. Met behulp van het gooien van een dobbelsteen, mag je een aantal stapjes zetten en het vakje waar je opkomt geeft een kleine opdracht, een kaartje pakken of op het muiltje drukken en eventueel een kaartje mogen omdraaien. Mijn kleine meid is nu ruim 3 jaar en alles wat van Prinsessen is, valt eigenlijk wel bij haar in de smaak. Dat is dus makkelijk scoren. Maar is het spel ook interessant genoeg om deze onrustige jongedame dusdanig te boeien om eindelijk eens een spel uit te spelen? Of om te beginnen allereerst eens te interesseren om überhaupt eens een spelletje te spelen, met alle ”moeilijke” acties die daarbij komen kijken: op je beurt wachten, verliezen, beurt overslaan, luisteren en nog meer wachten.

Aan haar vader de eer om als eerste het spelletje samen met haar uit te testen. Wanneer ze de doos ziet, lijkt ze om: “Wauw! Prinsessen! Die is echt mooi! Mag ik daar nu direct mee spelen?!” Ze gaan er even goed voor zitten en terwijl ik het eten sta klaar te maken, kijk ik met een schuin oog vol verbazing naar vader en dochter die beiden het spel leuk lijken te vinden. Het eerste spel is nog wat ongemakkelijk en moet er regelmatig de spelregels bij gepakt worden, maar dan hebben ze de smaak te pakken.

Na drie (verloren) spelletjes is papa het zat. En onze dochter vindt het geweldig! En hoewel ze soms de strekking van het spel volledig lijkt te vergeten en gaat ‘spelen’ met de Prinsessen: “Hallo lieve Papa-Prinses, ga jij ook naar het bal? Ja? Gezellig hè, ik ook. Zullen we samen gaan? Ow, wat leuk, kom je naast me staan? Hè gezellig!”…, krijgt ze er geen genoeg van. Maar dan is het tijd om te eten, douchen en naar bed te gaan, dus het spel gaat in de doos. De volgende ochtend om 7:00 uur is het eerste wat ze vraagt: “Mama, zullen we het Prinsessenspel doen?” Ik ga met haar aan de slag en na het eerste spelletje, ben ik het roerend met vader en dochter eens. Dit is een leuk spel en leert mijn dochter van 3 jaar een hoop nieuwe dingen bij, zoals wachten, winnen en verliezen. Het Magische Muiltjespel gaat zeker mee op vakantie en zal hier nog vaak gespeeld worden!

Bestel dit spel hier>>

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share