Slagroomsnoet

slagroomsnoetJumbo presenteert met veel plezier een nieuwe telg in de Jumbo Jonkies lijn: Slagroom Snoet! Met dit spel wordt het in een mum van tijd een gezellig feestje en een smakelijke kliederboel! 

Recensie

De kinderen hadden “Slagroomsnoet” al veelvuldig op de televisie voorbij zien komen en waren dan ook razend enthousiast om het te gaan spelen. Het is eenvoudig in elkaar te zetten, zonder gebruiksaanwijzing.

In de gebruiksaanwijzing staat ook de suggestie om het spel met een droog sponsje te spelen, of (iets spannender) met een natte spons. Ook een spons met wat gekleurd poeder kan een leuk effect geven, maar mijn kinderen wilden natuurlijk de ECHTE variant: met slagroom!

Het spel gaat als volgt: slagroom op de plastic hand en draaien aan een draaischijf. Het aantal wat aangewezen wordt is het aantal tikjes wat je aan de hendeltjes mag draaien. En dan is het afwachten, want het aantal klikjes wat je kunt draaien voordat de hand omhoog schiet en de slagroom in je gezicht lanceert, is iedere keer anders.

Wat niet iedere keer anders was, is het plezier! Ik durf gerust te zeggen dat dit het enige spel is waarbij geen kind het erg vindt om te “verliezen”. Een klodder slagroom in je gezicht krijgen is lekker, en voor degene die er naar kijkt natuurlijk hilarisch. De kinderen vonden het echt een groot succes!

Het spel is na afloop (dit moet je zelf sturen, mijn kinderen zouden dit rustig een uur spelen!), eenvoudig schoon te maken, en ook de gezichten zijn weer zo schoon. Doordat de kinderen met hun gezicht in een soort kader zitten, komt de slagroom niet op kleding/haren of ergens in de kamer terecht, wel zo prettig.

Het enige minpuntje was dat met de vettige slagroomhandjes de hendeltjes snel te glad worden om rond te draaien, en wanneer je er weinig grip op hebt, kunnen ze ook los schieten. Met een natte doek, of doekjes zoals snoetenpoetsers bij de hand is dit echter eenvoudig op te lossen.

Het spel is ook erg geschikt voor kinderfeestjes, hoewel mijn dochter deze week een vriendinnetje te spelen had die echt geen zin had om slagroom in haar gezicht te krijgen, vinden de meeste kinderen dit waarschijnlijk echt heel leuk!

Koop dit vrolijke spel hier >>>>

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt …