Otis: prentenboek van Loren Long

Otis, de kleine rode tractor, heeft het erg naar zijn zin op de boerderij. Hij speelt vooral graag met het kalfje en ze worden dikke vrienden. Als Otis op een dag plaats moet maken voor de grote gele tractor, is het zo verdrietig dat hij zelfs niet meer wil spelen. Maar dan gebeurt er iets waardoor het zachte poeferdepoef van Otis toch weer te horen is op de boerderij!

Recensie
De kleine rode tractor Otis werkt elke dag hard op de boerderij. Otis vind het leuk om hard te werken. En na een dag hard werken vind hij het geweldig om poeferdepoef door de heuvel te rijden en dan piepten zijn remmen bij de modderpoel naast het maisveld. Ook vind hij het erg leuk om rondje-kontje met de eenden te spelen op de maat van de wolkjes uit zijn stoompijp. Poe-fer-de-poef…. En dan aan de einde van de dag gezellig onder de appelboom zitten en tevreden uitkijken naar de boerderij en het dal. Elke avond staat hij in een klein schuurtje, die alleen voor hem is. Op een nacht bracht de boer een wonderschoon kalfje naar de schuur. Het kalfje jammerde luidkeels om haar moeder, maar toen ze het poeferdepoef hoofde van Otis, viel ze al snel in slaap. Vanaf die dag ging het kalfje Otis overal achterna. En om rondje-kontje te spelen met kalfje was nog leuker dan anders. Otis hield van het kalfje, en het kalfje van Otis. Op een dag kwam de boer thuis met een grote gele tractor. Otis moest uit het schuurtje, hij moest plaats maken voor de grote gele tractor…

Otis is een erg leuk vrolijk boek. Het is een groot vierkant prentenboek. Met op bijna alle pagina’s een aantal regels tekst en mooie grote illustraties. De illustraties hebben maar een paar kleuren. Hoofdzakelijk zwart, grijs, rood en geel. Otis is rood met geel. En de verdere achtergrond zwart en grijs. Lijkt misschien heel saai, maar het is juist heel mooi gedaan. Onze kinderen van 5 jaar en 7 jaar konden de aandacht er goed bij houden. Op het boek staat de leeftijd vanaf 3 jaar. Hier ben ik het wel mee eens. Wel leuk om te weten is dat ook mijn zoon van 7 jaar het boek nog erg leuk vindt. Het boek is te koop voor €13,99 wat een goede prijs is.

Otis – Loren Long
Prentenboek, hardcover, 18 pagina’s, van Goor

Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Ik heb lekker een hele grote trekker

De titel alleen al: Ik heb lekker een hele grote trekker. De meeste Trotse Moeders …

Share
Share