Super Mario Maker 2 – voor Nintendo Switch [recensie]

“Lang geleden” kreeg mijn oudste zoon Super Mario Maker van mijn broertje. Het werd een van de favoriete Nintendo games in huize Trotse Moeders. Met name mijn jongste zoon bleef de game met enige regelmaat opstarten en kon er dan eindeloos mee spelen. Hij keek dan ook oprecht uit naar de opvolger: Super Mario Maker 2.

Super Mario Maker 2 is een game voor Nintendo Switch waarin je je eigen levels kunt maken. Met de bekende bouwblokken die ook in de andere Nintendo Super Mario games voorkomen kun je zelf een game maken. Je kunt kiezen uit verschillende achtergronden en sferen. En je kunt natuurlijk een game zo moeilijk maken als je wilt.

Wanneer je een level klaar hebt en je bent er tevreden over, kun je hem uploaden zodat anderen hem ook kunnen spelen. Je moet hem dan wel eerst zelf spelen! Zo voorkom je dat er ‘onspeelbare levels’ verschijnen. En dan is het afwachten…. anderen gaan hem spelen, kunnen bijvoorbeeld recordtijden noteren, commentaar achterlaten of jouw level waarderen. Enorm leuk natuurlijk!

Omdat je zelf ook levels van anderen kunt spelen, krijg je steeds nieuwe ideeën om zelf weer aan de slag te gaan. Daarom verveelt dit spel niet, er is altijd wel een nieuwe uitdaging te verzinnen. En mocht je even geen inspiratie hebben dan is er nog de ‘story mode’ waarin je een game speelt en weer andere mogelijkheden kunt ontdekken.

Hieronder de recensie van mijn jongste zoon (12 jaar) die sinds hij vrijdag deze game in handen kreeg al tientallen uren (ja, ik weet het…) heeft zitten spelen.

Ik kreeg Super Mario Maker 2 om te recenseren. Dit is mijn recensie.
Super Mario Maker 2 is een vervolg op de game Super Mario Maker waarin je je eigen levels kon maken. Super Mario Maker 2 is niet heel veel anders voor wat de opzet van de game betreft. Maar de dingen die erbij zijn zijn geweldig.

Maken
Je kan levels maken in verschillende Mario games. Er is alleen een nieuwe bij. Super Mario 3D world. Er zijn ook allemaal extra dingen die je kan gebruiken om je eigen Mario level te maken. Dat is nogal veel om te vertellen.

Spelen
Als je een level hebt gemaakt en het lijkt je leuk dat andere mensen die het spel hebben het kunnen spelen kan je het uploaden. Elk level dat geüpload is kan je spelen. Als je een level ook offline wil spelen kan je het downloaden. Dan kan je het spelen in bijvoorbeeld de auto.

Verhaal
Er is een speciaal ding wat er niet was in Super Mario Maker. Een story mode. In dit verhaal heb je een kasteel gemaakt voor prinses Peach. Maar dan staat een hond op de Reset Raket. Het verwijdert het hele level en het kasteel is weg. Mario heeft geen geld meer en moet levels spelen om munten te krijgen en het kasteel op te bouwen. Als het kasteel opgebouwd is heb je het uitgespeeld.

Ik vind het zelf een leuk spel. Alle dingen die nieuw zijn maken het weer vers en nieuw. Het is zeker een aanrader.

Super Mario Maker 2 bekijk / bestel je hier >>>>

Algemene informatie en Engelstalige trailer
In Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch kunnen spelers de Super Mario-levels van hun dromen bouwen en hebben ze toegang tot nog meer tools, voorwerpen en functies. Je eigen Super Mario-levels bouwen is een koud kunstje en deze keer kun je de handen ineenslaan met een andere speler op één scherm.

Selecteer allerlei iconische objecten en vijanden, plaats ze waar je maar wilt en kies uit vele verschillende thema’s en stijlen. Je kunt je levels nu ook van een Super Mario 3D World-sausje voorzien! Je kunt zelfs bekende elementen combineren om dingen te maken die nog nooit eerder in een Super Mario-game zijn gezien!

In de nieuwe verhaalstand moet je het kasteel van prinses Peach weer helpen op te bouwen. Nintendo heeft al meer dan 100 levels voor je klaargezet, dus aan inspiratiebronnen en tips voor je volgende bouwwerk geen gebrek!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Wat kun je allemaal met Nintendo Switch Online? Mijn ervaring en mening.

Ik heb een jaar lang Nintendo Switch online gekregen. Dit is mijn recensie daarover. Wat …