Franse Ardennen blog – frisse lucht

Frankrijk is een populair vakantieland, ook bij gezinnen met (jonge) kinderen. Veel mensen kiezen voor bekende streken in Frankrijk en rijden daar heel wat kilometers voor naar het oosten of het zuiden terwijl er in Noord-Frankrijk ook een prachtig en kindvriendelijk gebied ligt: de Franse Ardennen.Screenshot 2014-08-29 at 13.26.23

De Franse Ardennen zijn bij veel mensen niet zo bekend als vakantiebestemming. De Belgische Ardennen is een populaire vakantiebestemming voor lange weekenden en voor korte vakanties, maar de Franse Ardennen zijn voor veel mensen niet meer dan een paar bekende namen op de kaart waar ze lang rijden op weg naar hun uiteindelijke vakantiebestemming. En dat terwijl de Franse Ardennen zo veel te bieden hebben.

Screenshot 2014-08-29 at 13.38.44Mijn gezin kreeg de vraag om er een aantal dagen door te brengen en een aantal leuke bestemmingen en plaatsen te bezoeken. En dat hebben we uiteraard gedaan: 5 dagen in een prachtig, bergachtig gebied in een schattige gîte. Vijf dagen regen, maar wel enorm veel plezier en hele leuke ervaringen die ik graag met jullie deel in een aantal blogs en video’s.

Bij de uitnodiging om naar de Franse Ardennen, moest ik meteen aan het lied uit een van de optredens van Herman Finkers denken. Ik heb de video hier onder geplaatst. Eén groot voordeel van een vakantie in de Franse Ardennen (zoals Finkers zingt) is de frisse lucht, oftewel de mooie natuur.

De relatief korte afstand vanuit Nederland (het is vanaf Hilversum minder dan 400 kilometer rijden naar Raillicourt) maakt het ook erg aantrekkelijk, zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Je bent toch in Frankrijk, je kinderen maken kennis met een andere taal, andere cultuur, ander eten en je hoeft er niet eens lang voor in de auto te zitten!

De eerste eigen video die je hieronder kunt zien is maar een korte: hij is gemaakt tijdens een picknick onderweg waar mijn kinderen, nadat ze mij veelvuldig een variant op het bovenstaande lied van Herman Finkers hadden horen zingen, ook zelf een regel in de camera zongen.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het gevoel van thuis waar de kinderen kunnen doen en laten kunnen wat ze willen!

Op vakantie gaan met een gezin kan voor veel moeders een echte uitdaging zijn. Zo …