De IJsprinses – deel 1 De prinsessen van Fantasia

ijsprinses-thea-stilton-fantasia-trotse-moedersDe hoofdrolspeelster in De IJsprinses is prinses Nives, de dochter die de macht kreeg over het Rijk van het Eeuwige IJs, het koudste van de Vijf Rijken. Nives woonde met haar hele hofhouding op Arcadia, haar IJskasteel, en haar beste vriend was een grote, witte wolf genaamd Gunnar. Hij waakte over haar met zijn leven en droeg een groot geheim met zich mee…

Ondertussen vond de tante van Nives het de hoogste tijd dat Nives ging trouwen en ze deed er alles aan om haar in contact te brengen met de juiste man. Vlak voor een feest dat haar tante speciaal hiervoor georganiseerd had, arriveerde er een vreemde man op Arcadia die zijn best deed het hart van Nives te winnen.

IMG_2675Maar was hij wel wie hij zei dat hij was of probeerde hij in het geniep juist de tijd van de oude tovenarij in ere te herstellen? Er gebeurden sinds zijn komst vreemde dingen op Arcadia en toen de prinses op een gegeven moment aangevallen werd door een afschuwelijk wezen, kon alleen Gunnar haar redden. En zo liet hij haar zijn ware aard zien…

Recensie
De IJsprinses, geschreven door Thea Stilton (die ook verantwoordelijk is voor de avonturen van de Thea Sisters), is al een aantal jaren geleden verschenen. Ik heb het boek namelijk jaren geleden al eens aan mijn oudste dochter van nu 13 voorgelegd, maar die was niet zo van de prinsessen …

De Wakkere Muis is bezig met een heruitgave van de serie ‘De Prinsessen van Fantasia’, waarbij de verschillende delen nu ook in paperback worden uitgegeven. Paperbacks hebben altijd een net wat aantrekkelijker prijs. En verder doet de uitgave, wat mij betreft, niets af aan de inhoud! Misschien dat de drukkleur afwijkt van de duurdere gebonden versie, de paperback is in zwart-wit gedrukt, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik vermoed het alleen, omdat de boeken van de serie ‘De Ridders van Fantasia’ (ook) in (één) kleur zijn gedrukt …

IMG_2677
Over ‘De Ridders van Fantasia’ gesproken: ‘De Prinsessen van Fantasia’ is ook een fantasy-serie, geschreven voor kinderen vanaf een jaar of tien, maar primair gericht op meisjes. Al wil je misschien niet rolbevestigend zijn, het is (in ieder geval bij mij thuis) toch zo dat meisjes zich meer tot prinsessen aangesproken voelen en minder tot ridders. Het enthousiasme van mijn jongste dochter van negen bij ontvangst van De IJsprinses was toch stukken groter dan bij bijvoorbeeld Het kristallen zwaard.

Zelf valt mij ook duidelijk een verschil in sfeer op. Ik vind De IJsprinses sprookjesachtiger en minder rauw overkomen dan De duistere kroon. Ik snap wel dat jongste, een echt meisje, liever leest over de prinsessen dan de ridders …

IMG_2676

Verder is De IJsprinses gemaakt volgens hetzelfde beproefde concept als ‘De Ridders van Fantasia’ en alle overige Geronimo Stilton-boeken. Veel illustraties, speelse vormgeving met in deze serie bijvoorbeeld versierde hoeken van de pagina’s en plattegronden aan het begin en einde van het boek.

IMG_2674

Daarnaast is Fantasia natuurlijk een geweldige vondst van het Stilton-imperium. Het Fantasia-rijk is uitgestrekt en eindeloos en je kan er alle mogelijke verhalen situeren. De IJsprinses leest lekker vlot, aan het begin van het boek worden alle hoofdpersonen voorgesteld en de illustraties passen goed bij het verhaal.

Al met al is De IJsprinses een leuk boek voor jonge meiden die hun eerste stapjes in het fantasy-genre zetten, fantasy op muis-niveau zogezegd. Een andere leuke serie voor ongeveer dezelfde leeftijdsgroep (of eigenlijk een jaar of twee ouder) is ‘De Tempel van de Spiegels’. Hier kan je het begin van het boek inzien.

De IJsprinses – Thea Stilton
Bekijk op bol.comJeugdfantasy, paperback, 271 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2678

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …