De edele kunst van NOT GIVING A F*CK

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Recensie
Aangetrokken door de uitdagende titel doken beide puberzonen met boek op de bank. Mam, moet je nu eens horen: Weet je wie hun leven baseren op emoties? Kinderen van drie, En honden. En weet je wat kinderen van drie en honden ook doen? Op het tapijt schijten. Gevolgd door een gierende lach.

Hét boek voor zelfhulphaters zoals op de achterzijde staat begint ietwat ‘rommelig’ en met veel herhalingen. De schrijfstijl is robuust en Manson zegt waar het op staat (dat spreekt de boys erg aan). Al lezende raak ik er door geïntrigeerd. Wie is deze Manson en wat is zijn doel? Mark Manson is blogger en auteur. Zijn missie: ‘ I write about big ideas and give life advice that doesn’t suck’.

Manson gaat in het boek op een directe en humoristische manier de confrontatie aan met levensvraagstukken. Zijn boodschap: stop met altijd maar positief zijn, accepteer je tekortkomingen en kies waar je wel of niet om geeft. Dit spreekt de jongens en mij aan. Hij schuwt niet zijn eigen ervaringen en angsten te delen. Dat maakt het een vlot leesbaar boek met een persoonlijke én universele levensles.

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson
Paperback, 224 pagina’s, uitgeverij Lev.
Dit boek bestel je hier >>>>

Share

About Patricia

patriciavanherpen@live.nl'
Mijn naam is Patricia, getrouwd met Marius en trotse moeder van Barend (14), Tijmen (12) en Ella (10). Ik geniet van lange wandelingen in de natuur met hond Teddy en van alle bijzondere momenten samen met mijn gezin.

Check Also

Middernachtbibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan …

Share
Share