Tips bij het kopen van babykleding

Gefeliciteerd! Je gaat een baby krijgen. Deze baby is het kostbaarste geschenk dat je ooit zult krijgen. Waarschijnlijk sta je te popelen om te nestelen en babykleding te kopen. Je gaat de allerleukste kledingstukken verzamelen voor de eerste garderobe van dit nieuwe leven. Als je babykleertjes koopt, wil je er zeker van zijn dat je baby zich comfortabel en veilig in de kleding zal voelen. Je wilt ook dat je baby alle stijl en comfort heeft in elk kledingstuk waarin je hem/haar kleedt. Maar wat moet je rekening mee houden bij het kopen van babykleding? Dit zijn een paar belangrijke punten volgens Kixx Online.

Het textiel maakt een wereld van verschil

Stel je voor dat een schattige kleine baby zich bij je gezin heeft gevoegd. Je eerste reactie is om je dierbare babymeisje of babyjongen in funky, trendy, flitsende en soms dure kleding te willen kleden om alle overdaad aan schattigheid aan te vullen. Er zijn echter momenten waarop die schattige outfits een andere prijs hebben dan geld, sommige baby’s beginnen huiduitslag en andere huidirritaties te krijgen. Vaak is de stof van de kleding de boosdoener.

Baby’s, vooral pasgeborenen, hebben een zeer gevoelige huid. Dus bij het kopen van babykleertjes kan je beter kledingstukken uitkiezen die van katoen zijn gemaakt. Er zijn echter ook alternatieven zoals stoffen op basis van soja die duurzaam zijn (vriendelijk voor het milieu) en zijdezacht (zacht voor baby’s), perfect voor babykleding. Dus onze aanbeveling zou zijn om stoffen als katoen (vooral biologisch katoen), azlon van soja en rayon van bamboe te overwegen. Deze stoffen zijn afkomstig uit de natuur of gewonnen uit natuurlijke bronnen en hebben goede eigenschappen waardoor ze goed passen in babykleding.

Vermijd felle kleuren omdat deze fluorescerende stoffen kunnen bevatten.
Babykleding gemaakt van materialen zoals nylon en polyester kan gevoeligheid en ongemak van de huid veroorzaken vanwege hun onvermogen om vocht op te nemen en de lichaamstemperatuur van baby’s te reguleren. Die materialen kun je dus beter vermijden.

Denk om de veiligheid

Bij het kopen van babykleding is veiligheid essentieel en dat wordt soms over het hoofd gezien. Elk jaar word er wel kinderkleding of speelgoed teruggeroepen omdat ze niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Daarom is het van vitaal belang om babykleding te kopen die geen veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Koop geen babykleding met versieringen zoals strikken, knopen, bloemen en haken omdat babies het in hun mond kunnen stoppen. Als een stuk versieringen moet bevatten, controleer dan of deze stevig bevestigd zijn. Vermijd ook kleding met trekkoorden en taillebanden, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn als een baby erin verstrikt raakt.

Wanneer je babynachtkleding koopt, kies dan babyklediing die gemaakt is van vlamvertragende stoffen (chemisch behandeld) of nauwsluitend om baby’s te beschermen tegen brandwonden. Dit is met name van toepassing op babynachtkleding in de maten 9-14 maanden – baby’s zijn in deze fase erg mobiel.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ontharen tijdens de zwangerschap? Wat is mogelijk?

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Je kan bijvoorbeeld ineens haargroei …