Eentje meer

Eentje_meer_omslag_lores_200Een goed doordacht stapelverhaal met pittig rijm en veel ondeugende jongetjes: dé ingrediënten voor een vrolijk en ingenieus telboek dat ook de voorlezer nooit zal vervelen.

Recensie:
Rijmpjes doen het op jonge leeftijd altijd goed. Ondeugend zijn is heel herkenbaar voor peuters, dus ook daar zullen ze veel plezier aan beleven. Eentje meer is een prentenboekje dat een korte, maar gevatte rijmtekst bevat. Steeds als er iets gebeurt, komt er ook een jongetje bij spelenderwijs leren peuters op deze manier tot tien tellen.

Prettig is dat dit prentenboekje echt peuterproof is. Stevige, kartonnen bladzijden die van een glad materiaal zijn gemaakt, zodat je vieze vingervlekken er makkelijk met een licht vochtig doekje af kunt vegen. Door de dikte van de pagina’s is het boekje ook heel geschikt om zelf in te bladeren.

eentje meerIk heb geen kind in de doelgroep, maar dit soort boekjes kon ik altijd wel bij mijn dochter slijten. Van rijmpjes kregen we nooit genoeg en nog altijd worden versjes hier graag gelezen. Bovendien komt er ook steeds “eentje meer” terug in het rijmende verhaaltje, zodat kinderen al snel mee kunnen roepen naar wat komen gaat. De illustraties zijn duidelijk getekend en hebben humor; je ziet steeds een activiteit met een grote knipoog en dan komt er ook nog een jongetje bij. Het wordt een dolle, maar vooral heel gezellige bende met al die ondernemende peuters op een rij!

Eentje meer – Yvonne Hergane
Voorleesboek, 24 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share