Nub-theorie: Een vroege geslachtsbepaling in de zwangerschap?

Nub theorie jongentje

Tegenwoordig willen veel ouders graag weten of ze in verwachting zijn van een jongetje of een meisje. Veelal hoor je die uitslag bij de 20-weken echo, maar er bestaat ook een methode waarbij je het geslacht al eerder kunt voorspellen. Uiteraard is de uitkomst nooit 100%, maar dat is het ook niet altijd bij een echo. Men claimt dat het voorspellen via deze methode bij 13 weken een betrouwbaarheid heeft van 95%.De methode waarover ik het heb is de Nub-theorie. Deze theorie kun je al toepassen met twaalf weken zwangerschap! Nub betekent vertaalt vanuit het Engels knobbel en hiermee wordt in dit geval het knobbeltje bedoelt waar het geslachtsdeel wordt aangelegd bij de ongeboren foetus.

Nub theorie meisje

Volgens deze theorie is het zo dat als het knobbeltje meer dan 30% naar boven wijst ten opzichte van de ruggengraat dat het een jongetje is en bij een hoek minder dan 30% dat het een meisje is.

Het is wel zo dat je deze theorie alleen kunt toepassen als de baby in je buik op z’n ruggetje ligt en je het uitsteekseltje goed kunt zien.

Het knobbeltje is de eerste negen weken van de zwangerschap hetzelfde. Daarna gaat het zich anders ontwikkelen, maar uiteraard is dat nog niet gelijk waarneembaar. Het knobbeltje is met 12 weken ter grootte van een speldekop. Daardoor is het nog best moeilijk te zien. Met zestien weken is de foetus al drie keer zo groot en dus is het tegen die tijd beter te zien!

Buiten deze Nub-theorie kun je tegenwoordig ook al vanaf 7 weken met 98% zekerheid te weten komen of je nu een jongetje of een meisje verwacht door middel van een bloedtest.

Share

About Martine

bodrumlover1@live.nl'
Ik ben een getrouwde vrouw en trotse thuisblijfmama van een dochter geboren in juni 2010.

Check Also

De NUB-theorie: het geslacht van je baby bepalen aan de hand van een echo?

Veel mensen denken dat NUB een afkorting is, maar Nub is gewoon het Engelse woord …

Share
Share