Mijn laatste leugen [thriller-recensie]

Riley Sager, geprezen door Stephen King, Karin Slaughter en Lisa Gardner om de intelligente verhaalopbouw en onverwachte ontknopingen, vertelt in Mijn laatste leugen het verhaal van Emma, die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in een Amerikaans zomerkamp. In Camp Nightingale maakte ze nieuwe vrienden, had het naar haar zin en leerde ze leugens te vertellen. Toen verdwenen de drie meisjes met wie ze haar cabin deelde spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter.

Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomerschildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict…

Recensie
Als schrijver geprezen worden door een grootheid als Stephen King is wel een hele mooie aanbeveling natuurlijk. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen ik aan Mijn laatste leugen begon. En gelukkig werd ik niet teleurgesteld!

Riley Sager schrijft fantastisch. Op een rustige manier waardoor je helemaal kunt meeleven en meevoelen met het verhaal en met de hoofdpersoon Emma. Duidelijk is vanaf het begin dat er een reden is waarom Emma de verdwijning van haar vriendinnen van het zomerkamp niet kan loslaten en dat met name Vivian impact had en heeft op haar leven.

Door terug te gaan naar het kamp, als lerares, en in een zelfde setting terecht te komen, komt er veel naar boven voor Emma en krijg je stukje bij beetje meer informatie over wat er 15 jaar eerder gebeurde.

Maar, het verhaal speelt zich ook in het nu af. En daarin komt Emma in dezelfde cabin in het zomerkamp terecht als eerder. En dat ook met 3 meisjes die qua karakter lijken op de drie meisjes van toen. Wat is er aan de hand? En wat is de rol van Emma wanneer ook deze drie meisjes verdwijnen?


Tja, zelfs door een beetje aan te geven waar het verhaal over gaat (of niet…) lukt het niet om aan te geven waarom het zo’n goed boek is. Het is vooral de schrijfstijl van Riley Sager die maakt dat dit een van de beste boeken is die ik dit jaar gelezen heb. Het maakt me nieuwsgierig naar andere boeken van Riley Sager. Aanrader dus!

Mijn laatste leugen – Riley Sager
Paperback, 426 pagina’s, uitgeverij Ambo | Anthos
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share