Buiten leven [blog]

IMG_6041Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. De buitenlucht zorgt ervoor dat ik me wat vrijer voel , wat minder benauwd. Vooral als er wat regenachtige dagen zijn geweest en we eigenlijk min of meer noodgedwongen binnen zijn gebleven, is er zo’n vreemd gevoel dat je er gewoon echt even uit moet.

Al is het maar even een klein loopje naar de brievenbus om een briefje te posten, of een keer lopend naar het winkelcentrum in plaats van de auto te pakken. Gewoon puur om even buiten te zijn, even de wind te voelen, te bewegen.

De zomerperiode vind ik persoonlijk dan ook een hele fijne periode. We gaan toch wat vaker even erop uit, op de fiets naar het meertje in de buurt, even een stuk wandelen met de kinderwagen en ’s avonds eten we lekker in de achtertuin.IMG_6109

Xavi vindt het thuis eigenlijk wel prima, hij is graag in zijn eigen omgeving en zo af en toe moeten we hem een beetje stimuleren om naar buiten te gaan. Het gekke is echter, dat zodra hij buiten is, hij het eigenlijk altijd prachtig vindt. Vooral om nieuwe dingen te ontdekken, rond te lopen in het kleine notenbos (lees grasveldje met wat bomen waar noten gevonden kunnen worden) en takken te zoeken.

IMG_5560Regelmatig vinden we aan het eind van de dag een enorme verzameling in onze voortuin. Takken, stenen, eikeltjes, bloemetjes, echt van alles en nog wat komt daar terecht. En die verzamelwoede heeft hij stiekem wellicht een beetje van mij en inmiddels merken we dat het zich ook verspreid naar Yuna en Quint.

En in de vakantie was zelfs zijn nichtje druk mee aan het zoeken en aan het slepen. Zelfs toen wij een dagje op bezoek gingen bij hun vakantiepark werden er in het eerste half uur al een paar plekjes bezocht door Xavi waar zijn nichtjes al een week lang niet eens aan gedacht hadden om daar even te gaan struinen.

Het levert hem helaas ook wel een paar flinke krassen op aan zijn benen en de laatste tijd zit hij ook constant tussen de brandnetels. Als je nu goed kijkt vertellen zijn benen, armen en voeten inmiddels een heel verhaal, een mooi verhaal over de natuur en het buiten leven!

IMG_6135

 

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …