Snoepsushi doe-het-zelf pakket

Sushi is hip. Deze Japanse lekkernij verovert steeds meer harten van Nederlanders. Na de traditionele sushi is er nu een heel ander soort sushi op de markt: snoepsushi. Snoepsushi is gemaakt van fruitig snoep, marsepein, gepofte rijst, marshmallows en chocola. Je kan de snoepsushi kant-en-klaar bestellen voor feestjes en partijtjes. Maar er is ook een doe-het-zelf pakket om thuis zelf deze kindersushi te make. Goed voor 3 verschillende nigiris en een sushirol. Wij deden de proef op de som en testen het doe het zelf pakket.

Recensie
De inhoud van het doe-het-zelf pakket van Snoepsushi bestaat uit een plak brood, een potje met “lijm”, wat  snoep en strooi-decoratie. Alles goed voor twee soorten sushi. De nigiris maak je van schuimblokken met daarop marsepein, een stuk dropveter en het dropvisje. De sushiroll maak je met de boterham, de pasta, kabelspek en snoepstaven. De beschrijving is kort maar duidelijk. Mijn dochter besloot echter haar eigen creatie te maken. Het schuimblok wordt keurig voorzien van marsepein en vervolgens tekende ze met de bijgeleverde saté-prikker er een gezichtje in. De dropveter bleek omgetoverd te worden tot hengsel en klaar was haar handtas! Tja, dat kan natuurlijk ook. Het visje “hoorde” erbij dus, die besloot ze maar gewoon op het bord te leggen. Ze vond het erg leuk om te doen, maar eigenlijk had ze het ook wel weer snel gezien. Lekker opeten was belangrijker. De sushiroll hebben we niet gemaakt volgens de omschrijving. Het brood heb ik links laten liggen, maar de spek is lekker versierd met de decoratie die er bij geleverd was.

Als moeder had ik bij sommige dingen wel mijn vraagtekens. Dat gaat met name om de houdbaarheid en ingrediënten. Van het snoepgoed vind ik dat niet zo belangrijk,  ik weet dat er veel suiker in zit en de houdbaarheidsdatum geloof ik wel. Maar het “plak brood zonder korsten” zit verpakt in huishoudfolie en ik kan niet terugvinden van wat het precies is, wat er in zit (belangrijk voor mensen met bijvoorbeeld een gluten allergie). Op de bijgeleverde instructie wordt gesproken over brood. Dan vraag ik mij af, hoe lang is dat houdbaar? Het ziet er nog eetbaar uit, maar brood dat minstens al een aantal dagen verpakt zit in een stukje folie trekt mij niet echt om nog te eten. De verpakking werkt hierbij ook niet echt mee; het komt niet heel professioneel over. Hetzelfde probleem heb ik eigenlijk met het potje lijm, dat een pasta is. Ik ga er van uit dat het een soort witte chocolade pasta is, maar in het plastic cupje oogt het niet zo smakelijk en het feit dat ik niet weet wat het precies is en wat de houdbaarheid er van is, vind ik toch vervelend. Dit vind ik echt een belangrijk aandachtspunt voor het bedrijf.

Een snoepsushi doe-het-zelf pakket kost je bijna zes euro en ik heb het geld er niet voor over. Je krijgt een handvol snoep en een “vaag” plak brood. Het idee is leuk en zal zeker niet misstaan op een kinderfeestje, maar dan duik ik zelf wel even de supermarkt in en haal wat snoepgoed in huis en zet deze met een pot pasta op tafel. Dan weet ik precies wat ik ze voorschotel en ben ik een stuk goedkoper uit. Ik had verwacht dat we er langer mee bezig zouden zijn, maar eigenlijk hadden we het na een kwartier echt wel gehad… Erg jammer.

Zeker het melden waard: de kant-en-klaar snoepsushi ziet er wel geweldig uit en is zeker een idee voor als je een feestje geeft. Kijk voor meer informatie op Snoepsuhi.nl.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share