Anna, waar blijf je?

anna waar blijf jeDe tweejarige peuter Sam vindt het spannend dat mama zwanger is. In verwachting zijn een eindeloze en spannende tijd. Papa en mama zijn natuurlijk erg met de komst van de baby bezig en daarbij mag aandacht voor de peuter niet ontbreken. Die krijgt er ook ineens een broertje of zusje bij! Hoe Sam daar mee omgaat staat in dit prachtige prentenboek beschreven.

Recensie
Anna, waar blijf je?
 is een heel leuk boek voor kinderen die een broertje of zusje verwachten. De titel zegt al meer dan genoeg; voor jonge kinderen is een paar maanden wachten op een broertje of zusje wel heel erg lang. Ze snappen lang niet altijd waarom de baby er nog steeds niet is (ook al heb je dat al vele malen uitgelegd).

In dit boek van Anna, waar blijf je? vindt Sam het veel te lang duren voordat de baby geboren wordt. Hij fluistert tegen de baby in mama’s buik dat hij snel uit de buik moet komen. Maar er zijn soms ook minder leuke dingen aan een broertje of zusje krijgen; Sam mag niet meer in het ledikantje. Hij heeft nu een groot bed gekregen. Dit grote bed vind hij wel leuk, maar niet meer als het bedtijd is. Dan wil hij gewoon in zijn oude vertrouwde ledikantje slapen…

Als de baby eindelijk wordt geboren is Sam de grote broer! Sam mag helpen om voor de baby te zorgen en dat vind hij geweldig. En als de baby slaapt? Dan hebben mama en papa tijd om even alle aandacht aan Sam te geven.

P1360410Anna, waar blijf je beschrijft op een duidelijke manier hoe jonge kinderen zich voelen als ze een broertje of zusje krijgen. Het is leuk maar ook best spannend. En het wachten tot de baby er is, kan erg lang duren. Vooral jonge kinderen die een broertje of zusje krijgen kunnen houvast hebben aan dit boek. Het boek laat datgene zien waar jonge kinderen ook mee zitten en/of  aan denken zodra ze een grote broer/grote zus worden en zijn. Dit boek is dan ook zeker een aanrader voor alle kinderen die binnenkort een grote zus of grote broer worden.

Anna waar blijf je – Elsbeth de Jager & Esther van der Ham
Prentenboek, hardcover, 44 pagina’s, Uitgeverij Droomvallei
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Mijn zus [recensie]

Wanneer ik op de achterkant lees waar het verhaal van de thriller Mijn zus over …

Share
Share