Een veel te kort lang weekend op Ardennen Camping Bertrix [verslag]

We gaan naar de Ardennen, de frisse lucht is even wennen…“. Dat zong Herman Finkers, en dat zingen wij nu ook, in de auto, onderweg naar de Belgische Ardennen. Het is maar een paar uur rijden, maar het ‘buitenland-gevoel’ komt al snel wanneer we ons vlakke land achter ons laten.

De kinderen genieten van iedere heuvel, en wanneer die steeds hoger worden en de uitzichten steeds mooier, worden ze helemaal enthousiast. Ons reisdoel is Ardennen Camping Bertrix, in de vallei van Semois (een zijrivier van de Maas), vrij zuidelijk in Wallonië, niet ver van de Franse grens en van de plaats Bouillon.

Op de camping worden we hartelijk ontvangen en krijgen we de sleutel van onze stacaravan. Ik heb niet veel ervaring met sta-caravans, maar deze is volgens mij veel groter dan gemiddeld. Drie slaapkamers, niet eens met stapelbedden, een badkamer met douche en wastafel, een apart toilet en daar tussenin een ruimte waar een ruime bank, een tafel en enkele stoelen staan. Er staan al gezellig koffiekopjes klaar dus we beginnen met een lekker kopje koffie. Ondertussen zet mijn oudste zoon zijn eigen tentje naast de caravan op.

We waren vrij laat op de camping en na wat gelezen te hebben, duiken we allemaal onze comfortabele bedden in, en mijn oudste gaat in zijn slaapzak 😉 Wat een luxe, goede bedden, filterkoffie op bed, een warme douche, verse broodjes….

Terwijl onze oudste druk is met zijn tent en zijn survival-boek, gaat de tweeling naar de speeltuin. Zowaar tijd om te lezen! Het is echt vakantie!

Er is een uitgebreid entertainmentprogramma op de camping met allerlei leuk dingen, voor alle leeftijden! De tweeling gaat knuffelen met Felix de Vos, de campingmascotte, en wordt daarna geschminkt.

 

  

En dan weer terug naar de speeltuin. En ik naar mijn boeken. In de avond is er een spannend spel in het bos, maar mijn jongste is zo rozig van de hele dag buiten spelen, dat hij op de bank in slaap is gevallen. De volgende ochtend gaan we naar Bouillon, een mooie plaats waar een indrukwekkend kasteel te bezoeken is. Er is ook een roofvogel-show en vanwege het weer nemen we daarna een warme chocolademelk met slagroom. De horeca-prijzen vallen erg mee, op die manier is het leuk om een terrasje te pakken of op de camping zelf iets te eten of drinken.

 

En dan is het alweer zondagavond en kunnen we nog even buiten van de rust genieten. De camping is volgens de gegevens best wel groot, maar daar merk je niets van. De plekken zijn erg ruim en liggen op ’terrassen’. We hebben echt een optimaal gevoel van privacy, tussen de mooie bomen die grotendeels nog bloesem dragen, zonder dat we op een andere caravan uitkijken of dat er andere mensen op ons terras kijken.

 

Op maandag, na op ons gemak te hebben ingepakt, nemen we afscheid en brengen we nog een bezoek aan de leisteen-groeve  “au Coeur de l’Ardoise“, ook echt een aanrader!

 

 

Ardennen Camping Bertrix is een echte familie-camping die veel gezinnen met kinderen trekt. Voor onze kinderen extra leuk omdat ze snel aansluiting hebben met andere kinderen. Wat me opvalt is dat er niet alleen jonge kinderen zijn. Op zich wel begrijpelijk, want ook voor pubers is er volop te doen en met name de stoere buitenactiviteiten zijn aantrekkelijk voor hen.

Alleen aan de faciliteiten kun je zien dat het een grote camping is. Een mega-speeltuin, groot zwembad, gezellig restaurant en bar, een winkel en een speelbos. En natuurlijk de vele activiteiten die op en rond de camping georganiseerd worden, meerdere malen per dag zelfs!

Voor mij was het vooral een weekend rust: mooie uitstapjes, genieten van de kinderen die zich enorm vermaken en me verbazen over de prachtige omgeving die eigenlijk zo dichtbij huis is. Het enige nadeel van een lang weekend op Ardennen Camping Bertrix? Het was véél te kort!

Wil je ook in het voor- of naseizoen genieten van een prima vakantie met je hele gezin? Klik dan hier voor de mogelijkheden >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland …

Share
Share