broodtrommel en drinkbeker

Trommeltjes

Elke dag krap ik me op m’n hoofd. Wat geef ik vandaag weer mee naar school? De lege trommeltjes staren mij aan. Een koekje is al snel gepakt, maar mijn enige persoonlijke eis is dat het gezond moet zijn. Nu kan je vraagtekens zetten bij hoe gezond een sultana reep is of die bekende cheesedip stokjes. Dat vind ik de grens. Meestal is het een pakje drinken – sorry, ik haat echt die altijd lekkende bekers -, een mini ontbijtkoekje en een stukje fruit of groenten. Een mandarijntje, appel, komkommer of wat wortels.

De problemen komen wanneer de kinderen zich ermee gaan bemoeien. Zij willen cheesedip stokjes, yoghurtsticks en per twee verpakte koekjes met bekende kinderidolen erop. Nu wil ik de eerste twee nog wel doen als variatie, maar er gaan geen Dora koekjes, Kabouter Plop koekjes, Spongebob koekjes of giraffe koekjes mee naar de basisschool! Het spijt me meiden. Ondanks dat het kindje naast je wel om 10 uur aan een koekje knabbelt, moet het bij ons daarvoor minimaal 16.00 uur zijn. Dus ik snijd maar weer een paar plakjes komkommer voor in de trommeltjes en troost me bij de gedachte dat ik me alleen maar druk hoef te maken over een aantrekkelijk en gevarieerde ochtend snack. Wat voor een hoofdbrekens hebben al die moeders wel niet die ook lunchtrommels maken…

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share