Kraamvisite juist leuk of toch niet?

Als je net bevallen bent staan alle familie, vrienden en kenissen te springen om jou kleine wonder te mogen begroeten. Dit is in de meeste gevallen geen ramp want welke Trotse Moeder wilt haar pasgeboren baby niet aan de hele wereld laten zien? Kortom kraamvisite is iets leuks toch?

Niet alle moeders denken hier zo over maar liefst een op de vier vrouwen ergert zich aan het feit dat de kraamvisite altijd net iets te lang blijf hangen om de pasgeboren baby te bewonderen. De mama in kwestie blijkt overigens niet de enige te zijn die irritaties heeft tijdens het kraambezoek. Bijna 10% van de visite blijkt te balen wanneer zij het kindje niet mogen vast houden en uitgebreid alle bevallingsfoto’s te zien krijgen.  Dit blijkt uit een onderzoek van Babygiftcard.nl.

Babygiftcard.nl deed onderzoek onder ruim 12 000 zwangere vrouwen en moeders met kinderen tussen 0 en 4 jaar. Het onderzoek kwam tot een paar opmerkelijke uitslagen.  Zo vindt 40% van de ondervraagden dat een bezoekje niet langer dan een uur mag duren en worden moeders niet blij van kleertjes die het pasgeboren kindje de komende twee jaar nog lang niet aan kan. Beschuit met muisjes eten kunnen we gewoon blijven doen, slechts 2,3% ergerde zich aan dit ritueel.

De grootste ergernissen op een rijtje
Top 5 Ergernissen van de moeders:
1. Kraamvisite die te lang blijven hangen
2. Bezoek dat onaangekondigd langskomt
3. Alle ongevraagde tips en adviezen
4. Visite dat zijn of haar handen niet wast voor de baby vast te houden
5. Bezoek dat veel te laat komt aanzetten

Top 5 Ergernissen van het kraambezoek
1. Het pasgeboren kindje niet vast mogen houden
2. De foto’s van de bevalling die altijd worden laten zien
3. De aanwezigheid van anderen
4. Dat na een half uurtje het volgende bezoek op de stoep staat
5. Dat er voor hun neus borstvoeding wordt gegeven

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …