Knutselen met glitters

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-3Zoals jullie waarschijnlijk al weten, heb ik een echt “roze” meisje. En ze is dol op knutselen. De serie Glitter Dreams die SES heeft uitgebracht is dus echt iets voor haar! En waarschijnlijk voor veel meer kinderen, maar in ons gezin was het wel duidelijk dat zij er het meest enthousiast over was!

We kregen twee dozen ter recensie. De SES Glitter Dreams Figuren gieten en de SES Glitter Dreams Mozaïeken.

Heel handig bedacht mijn dochter dat ze het best kon beginnen met het gieten van de gipsen beeldjes. Dan konden die drogen terwijl zij aan de slag ging met de glitter mozaïek stickers. Zo gezegd, zo gedaan.

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Fijn van de SES pakketten is dat ze erg logisch zijn. Toen ik de kinderen nog hielp met knutselpakketten, was het voor mij erg overzichtelijk wat er moest gebeuren en nu kan mijn 9-jarige dochter het helemaal zelf!

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Tip: pak een groot dienblad waar alle onderdelen van een knutselpakket op passen!

Mijn dochter kon zelf het gips maken en gieten in de daarvoor bestemde vormen. Daarna moet het behoorlijk lang drogen. dat is voor kinderen wel lastig, zeker wanneer ze kleiner zijn, maar je moet echt de aangegeven tijd aanhouden want zeker de wat ‘dikkere’ vormen zijn anders in het midden nog zacht, ook al zien ze er droog uit.

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-7 ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Tip: probeer een gips-giet knutseldoos aan het eind van de dag te plannen, dan kan het gedurende de nacht drogen.

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-11

Toen de mozaïek glitters. Dat is voor jongere kinderen ook een goede oefening voor de fijne motoriek. Voor mijn meisje was het vooral een rustgevende activiteit. Helemaal geconcentreerd maakte ze de voor-gekleurde platen af door er kleine glitter-vierkantjes op te plakken. Het zijn kleine stickers, dus geen gedoe met lijm. Het resultaat is erg leuk en prima geschikt als cadeautje voor oma of om zelf op te hangen.

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-10

En uiteraard kun je met de ‘restjes’ van de glitter-stickers ook nog iets leuks doen 😉

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-1 ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Voor de zekerheid laten we de gipsbeeldjes nog een dagje extra drogen, dan kunnen ze daarna geschilderd worden. Er zijn ook nog een paar mozaïek-platen over, ook daar wordt nog verder aan gewerkt. Heerlijk om haar zo bezig te zien!

ses-glitter-dreams-knutsel-pakket-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Mijn dochter kan niet aangeven welke van de twee pakketten ze het leukst vindt: “dat is een gekke vraag, mama, ze zijn toch allebei heel anders en allebei heel leuk!”. Voor mij is het wel duidelijk: de SES glitter-serie is een succes!

Klik hier om deze en andere SES Glitter Dreams pakketten te bekijken / bestellen >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Wat een prinses!

Den Haag, 10 juni 2021: de Prinses van Oranje is cum laude geslaagd voor haar …