Kindje op komst: wat gaat er veranderen in je energieverbruik?

Juichend bekijk je de zwangerschapstest: er groeit een kindje in je buik! Over negen maanden ben je verantwoordelijk voor een klein wezentje. Daar komen heel veel veranderingen bij kijken, bijvoorbeeld in je uitgavenpatroon en je energieverbruik.

Flinke uitgaven
Er breekt een tijd aan van flinke uitgaven. Je kindje moet natuurlijk het beste thuis krijgen dat maar mogelijk is. Een mooie babykamer, een stevig babybedje, een fatsoenlijke kinderwagen… Allemaal eenmalige uitgaven, maar er zijn nog veel meer kosten gemoeid met de komst van een kleintje. Denk maar eens aan je energieverbruik. De wasmachine staat zo ongeveer onophoudelijk te draaien en de magnetron krijgt amper rust. Dat alles zorgt natuurlijk voor een fors hogere energierekening, al zou je dat geld natuurlijk liever aan iets anders besteden!

Een voorbeeld: wassen en drogen
Een wasmachine uit 2011 kost ongeveer €0,20 per draaibeurt. Vroeger draaide je misschien drie wasjes in de week. Dat kostte per jaar zo’n €30. Zodra je baby is geboren, zal de wasmachine waarschijnlijk iedere dag aan staan. Kosten? Zo’n €75. Dat is meer dan het dubbele!

kindje-was-drogen-trotse-moeders

Ook de droger is een notoire energieslurper. Een voorbeeld: voor de komst van je baby gebruikte je de wasdroger ongeveer twee keer per week. Dit kost €0,40 per keer, waardoor de jaarkosten op zo’n €40 uitkomen. Nu de kleine er is, kan je uitgaan van een verdubbeling van het gebruik van de droger. Hier hangt een prijskaartje aan van €80 per jaar. Dat zijn alweer €40 per jaar aan extra kosten!

Bespaar op je energierekening
Met een extra energievretertje in huis is het dus zaak dat je een energiecontract met zo laag mogelijke tarieven hebt. Door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier voorkom je dat je teveel betaalt voor energie. Veel gezinnen kunnen tot wel €350 besparen door jaarlijks een andere energieleverancier te kiezen, bijvoorbeeld op Energievergelijken.nl. Van dat geld kan je heel veel mooie babyspullen kopen. Dat is toch veel leuker?

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Hip en handig, de wasmanden van Brabantia

De was doen, weinig mensen zullen het echt leuk vinden. En als je een gezin …