Gele Rijstepap: Hoe handhaaft zich een gerecht binnen een familie?
Dat zal niemand zich realiseren op het moment dat je voor de eerste keer gele rijstepap eet. In mijn jeugd, was de “gele rijstepap“een zondagse traditie. Daar sta je als kind natuurlijk niet meteen bij stil.
Toen ik het geluk had om moeder te worden, kwam in mijn gezin de gele rijstepap ook op tafel. Toen begon het tot me door te dringen dat die pap iets feestelijks had, want die werd alleen maar op zondag gegeten. En de zondag toen, was een echte rustdag. Dus kookte ik die gele rijstepap ook alleen maar voor de zondag. Het is altijd een extra lekkere pap gebleven en nooit een “gewone”.
Inmiddels hebben we ook lieve kleinkinderen. Daar wordt ook gele rijstepap voor gekookt. Ze vinden het allemaal een traktatie, en als we er naar toe gaan, dan gaat er een grote, goed gevulde schaal “gele rijstepap” mee. Om het ook feestelijk te houden maken we er geen gewoonte van, ook dan blijft het feest. Wie weet hoe lang dit in de familie aanwezig blijft!
Voor diegene die zin heeft om dit verrukkelijke recept eens te maken, doe ik er de werkwijze bij <klik hier voor het recept>. Misschien ontstaat er dan ergens ook een “gele rijstepap”traditie.