Ouders van Nu

De eerste indruk van dit tijdschrift is goed! Een babycover om van te smelten en een aantal pakkende koppen die me meteen nieuwsgierig maken naar de inhoud. Voor me ligt de Ouders van Nu. Een maandelijks tijdschrift voor ouders met artikelen over ontwikkeling, educatie, verzorging en voeding van baby’s en jonge kinderen. Bedoeld voor zwangere vrouwen en moeders met een baby.
Hoe leuk internet, twitter, facebook enzovoort ook zijn, echt ontspannen doe ik pas met een tijdschrift en een kop thee op de bank. Dus zodra mijn dochter van 1 jaar op bed ligt, ga ik er eens lekker voor zitten.Mijn eerste rondje bladeren gaat langs de korte rubrieken, herkenbare columns en de aandoenlijke foto’s. Hierbij valt op hoe afwisselend de onderwerpen in het blad zijn. Van bevallingsemoties tot geldbesparingstips en van Do It Yourself-ideeën tot oplossingen voor kinderkwaaltjes. De artikelen lezen makkelijk weg en worden ondersteund met mooie foto’s. Helemaal geschikt voor een momentje voor mezelf.
Zodra ik wat meer tijd heb, kom ik toe aan de achtergrondartikelen. Hierin komen de thema’s zoals opvoeding en ontwikkeling meer naar voren. Interessante wetenswaardigheden van professionals worden verrijkt met ervaringen van ouders uit de praktijk. Dat maakt dat de verhalen dicht bij mij als lezer komen. Ik vind de artikelen stuk voor stuk interessant. Alleen de bevallingsverhalen sla ik voor deze keer even over. Ik kan er niet goed tegen in aanloop naar mijn eigen bevalling.
Het tijdschrift Ouders van Nu is een dik en rijk gevuld maandblad, waar je veel uurtjes leesplezier uit haalt.Ik blijf dit tijdschrift voorlopig graag lezen. Een groot deel van de artikelen gaan over de zwangerschap en de babyfase en wat minder over het jonge kind. Echt meer het eerste babyjaar. Dus als mijn kindjes wat groter worden, denk ik dat ik al snel voor een ander tijdschrift zou kiezen. Het is een tijdschrift dat relatief kort bij je situatie past, maar waar je in die tijd dan ook echt veel uit kan halen.
Share

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

Henry! [recensie]

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van …

Share
Share