Tanja Jess presenteert De Quarks [verslag]

Screenshot 2014-10-23 at 19.23.58In Artis, met stralend weer, was de feestelijke presentatie van de nieuwe puzzelboekenreeks van Denksport: De Quarks. Trotse Moeder Tanja Jess had met haar zoons deze puzzelboekjes al uitgeprobeerd en introduceerde deze nu ook voor een groter publiek.

De Quarks is een nieuwe serie puzzelboekjes voor verschillende leeftijden. Er zijn er voor kinderen van 6-8 jaar en voor kinderen van 8-10 jaar. Er zijn ook verschillende soorten uitgaven. Sommige richten zich vooral op taal, andere op rekenen en weer andere pakken een thema op. Onze recensie van deze puzzelboekjes vind je hier >>>>

Screenshot 2014-10-23 at 19.22.48Tanja Jess introduceerde de verschillende personages die je tegenkomt in de puzzelboekjes: Harry, Bob, Max, Lola en Orbit. Allemaal grappig getekende “Quarks” die allemaal een andere persoonlijkheid hebben.

Ook legde ze de structuur van de verschillende boekjes uit: voorin staat een soort ganzenbord getekend en wanneer je kind een puzzel af heeft, kan hij of zij het bijbehorende cijfer tekenen zodat je de voortgang goed kunt volgen.Screenshot 2014-10-23 at 19.23.22

De verschillende puzzels hebben diverse niveaus, die keurig aangegeven worden door ster “Max”. Achterin het boekje staat een kleurplaat, bedoeld als beloning voor het maken van alle puzzels. Ook de antwoorden staan achterin.

Vervolgens ging Tanja Jess de aanwezige kinderen uitdagen om samen een puzzel op te lossen. Met veel oog voor de wat verlegenere kinderen, kreeg iedereen die dat wilde een beurt om een antwoord te geven. Aangezien we in het prachtige Artis waren, was er gekozen voor een puzzel met dieren. Erg leuk om zo al bezig te zijn met De Quarks.

Screenshot 2014-10-24 at 20.00.55

Na een gezellige rondgang door Artis reden we weer terug naar huis. Met een mooi pakket puzzelboekjes die achterin de auto door mijn tweeling al meteen gebruikt werden om de tijd door te komen.

Met veel samenwerking en plezier hadden ze in het kleine half uur dat we in de auto zaten al 3 puzzels afgemaakt en thuis gingen ze meteen verder. Een groot succes, de puzzelboekjes van Quarks!

Screenshot 2014-10-24 at 20.00.32

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …

Share
Share