Op de set van ‘Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan’ [verslag]

Afgelopen donderdag mochten we voor TrotseMoeders afreizen naar Alphen aan den Rijn. Daar was een persdag voor de nieuwe bioscoopfilm “Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan” in de Avifauna. Ook werden er scenes voor de film opgenomen waar we bij aanwezig mochten zijn.

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-1

Wat een tref met het weer…. het zonnetje scheen en we liepen meer met de jas over de arm dan we hem aan hadden…. perfect weer voor de buitenopnames dus!

Er was gelegenheid om met de acteurs op de foto te gaan en ze te interviewen. Geen centraal interview, maar je kon gewoon aanschuiven aan tafel bij iemand… Ik keek eens om me heen en hoefde niet te twijfelen waar ik bij ging zitten: Adriaan! Als kind was ik zo verliefd op die man, dus dit was mijn kans…

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-5

Dit was de eerste keer voor mij om bij een persbijeenkomst te zijn, dus ik heb voornamelijk naar anderen geluisterd. Aad van Toor (inmiddels 80 jaar) vertelde over zijn vrouw, hoe zij altijd achter hem heeft gestaan en nooit heeft gezeurd over zijn lange werkdagen. Maar ook vertelde hij over zijn kanker en hoe blij hij was dat hij het heeft overleefd.

Over de film liet hij weten dat hij eerst twijfelde of hij mee ging doen of niet. Toen het enkele jaren geleden ter sprake kwam, stond hij er nog negatief tegenover, ook omdat zijn spraak nog niet volledig hersteld was. Maar toen ze hem twee jaar geleden beloofden dat het geen grote hoofdrol was en zijn spraak weer wat beter werd, ging hij om en stemde in!

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-6

De letter “R” blijft een lastige letter voor hem, wat een beetje lastig was in de rol van “de Baron” welke Aad ook vertolkt, aangezien hij daar regelmatig :” dRommels, dRommels en nog eens dRommels!!” moet roepen….

Bas van Toor zal de rol van “vlugge Japie” weer spelen en ook robot Robin is weer van de partij. De film is als het ware een verlaat afscheid van het beroemde duo Bassie en Adriaan, omdat dat destijds door de ziekte van Aad niet kon. In het verhaal zal volgens de “acrobaat” naar voren komen dat de broers inmiddels iets te oud zijn geworden om boeven te vangen…

Voor we gingen heb ik nog wel even opgebiecht dat ik als kind enorm verliefd op hem was. Daar kon hij hartelijk om lachen en vertelde me dat hij dat wel begreep! Ook ben ik vroeger met hem op de foto geweest en vroeg hem of nu mijn dochter met hem op de foto mocht. Geen probleem! “Met de duimen omhoog!” zei hij tegen Babette. Prachtig toch dat dat nog kan!

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-8

Verder zijn de meiden nog op de foto geweest met “Keet en Koen” en andere acteurs en actrices. (Josephine vond het vooral leuk om met Patrick (alias Koen) op de foto te gaan, want 1 1/2 jaar geleden heeft zij met haar klas meegedaan aan het programma “Het mysterie van…” vanTelekids, waar hij toen presentator van was.)

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-2

Met een (vrouwelijke) commissaris en (overduidelijke) boeven lijkt het weer een echt “Bassie & Adriaan-verhaal” te worden….

Wij zijn benieuwd naar het resultaat van deze productie!

keet-koen-bassie-adriaan-film-albertine-copyright-trotse-moeders-4

About Albertine van Veldhuizen - van Pluuren

albertineplu@gmail.com'
Ik ben Albertine van Veldhuizen - van Pluuren en Trotse Moeder van 4 dochters! Josephine (2004) heeft als passie acteren en musicals, Babette (2005) hockeyt 3 x in de week, Floortje (2008) heeft haar eigen pony waar ze heel druk mee is en Daphne (2011) is onze jongste handenbinder. Daar zit een karakter in waar je U tegen zegt...zij hockeyt ook, maar hoopt op een dag te mogen paardrijden. Dan hebben we nog 2 honden, Hugo en Marnix, waar ons huishouden ook al niet veel relaxter van wordt, maar het wel veel gezelliger maken. Oh, en niet te vergeten...ik heb ook nog een man, Arne, met een eigen bedrijf waar heel veel tijd in gaat zitten. Kortom, deze moeder is druk druk druk, af en toe chaos in huis, een (te) volle agenda, maar ik zou mijn grote gezin voor geen prijs in de wereld willen missen.....

Check Also

Mepal – mealprepping en meer

Ik kende Mepal vooral van het “campingservies”: onverwoestbaar en in leuke kleuren . Later ben …