Wat is een boemboek?

Bij een persbericht van uitgeverij De Fontein viel me ineens de term boemboek op. Ik had er nog nooit van gehoord en toen ik op de website van De Fontein ging kijken, zag ik dat er al een aantal boemboeken verschenen waren… Tijd om navraag te doen dus!

Nieuw genre
Wat blijkt: de term boemboek is door de uitgever zelf verzonnen om een heel nieuw genre jeugdboeken aan te duiden. Een boemboek is een beeldverhaal vol actie en humor. Een soort stripverhaal, maar dan met een goed gebruik van woorden die passen bij de doelgroepleeftijd. Er zitten namelijk meer moeilijke woorden in beeldverhalen en strips zitten dan in gewone boeken. De illustraties helpen om deze te verduidelijken.

Wat zegt uitgeverij De Fontein er zelf over?
De term ‘Boemboeken’ is een overkoepelende benaming voor Jeugdboeken die volledig in kleur zijn geïllustreerd en goed zijn voor de taalontwikkeling. Boemboeken zitten vol actie, spanning en goeie grappen en doen het beter dan het traditionele programma volgens Rabobank Cijfers & Trends 2016.

Boemboeken
Boemboeken zijn er voor kinderen vanaf 7 jaar. Uiteraard zullen we een aantal boemboeken gaan recenseren en jullie laten weten of dit nieuw genre iets toevoegt in kinderboekenland!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Wie wil er met me trouwen?

In 52 rake miniatuurtjes neemt Bert Staal zowel het huwelijksaanzoek als het verschijnsel contactadvertentie op …