Het bos boek

Takken vormen het ultieme speelgoed. Puur natuur, voor alle doeleinden geschikt, gratis, en met grenzeloze mogelijkheden voor spelletjes en avonturen buitenshuis. Takken stimuleren de fantasie en vormen het ruwe materiaal om praktisch alles van te maken! In dit boek geven Jo Schofield en Fiona Danks talrijke suggesties voor wat je allemaal met takken kunt doen – avontuurlijke en fantasievolle spelletjes, hutten bouwen en kampvuren maken, houtbewerking, muzikale toepassingen, bordspelen, te veel om op te noemen. Een heerlijk boek waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken, thuis of op vakantie!

Recensie
“Het bos boek” is een leuk boek vol ideeën wat je allemaal met takken kan doen. Je kunt een tak voor eindeloos veel spelletjes gebruiken. Groot voordeel van een tak is natuurlijk dat takken gratis zijn en in het bos voor het oprapen liggen. Het achterliggende idee, dat je niet altijd duur (buiten) speelgoed hoeft aan te schaffen, maar dat het speelgoed eigenlijk voor het oprapen ligt, spreekt mij erg aan.

Verschillende dingen zijn best gevaarlijk en vragen toezicht of ondersteuning van een volwassene (denk bijvoorbeeld aan een kampvuur). Gelukkig wordt dit aangegeven in het boekje en wordt er aandacht besteed aan de veiligheid. Het boekje is vind ik niet zo geschikt voor heel jonge kinderen.

Het boek is vormgegeven in een leuk handzaam formaat. De ideetjes om met de takken aan de slag te gaan zijn verdeeld over een aantal categorieën, zoals spelletjes, muziek, creatief, magisch en avontuurlijk. Het boekje staat boordevol duidelijke foto’s. Het accent ligt meer op foto’s dan op woorden, zodat kinderen er snel zelf mee aan de slag kunnen, zonder te hoeven verdwalen in de tekst. Het boek is vooral leuk voor stoere jongens en meiden, die het niet erg vinden om vies te worden of een keer een schrammetje op te lopen. Mijn meiden horen duidelijk niet tot deze categorie. Dit boek heeft tot nu toe ook nog niet op veel interesse van hun kant hoeven rekenen…

Het bos boek – Jo Schofield & Fiona Danks
informatief, hardcover, 128 pagina´s, Christofoor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op …