nijntje verstoppertje spelen [recensie]

Nijntje gaat verstoppertje spelen. Kijk goed naar de plaatjes waar je moet zoeken. Misschien kun je nijntje wel horen als zij geluidjes maakt?  Verstop het speelfiguur ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden word er iets geroepen. De peuter gaat driftig op zoek, wat tot groot plezier leidt. Waar vindt hij het bekende speelfiguur? Verstoppertje spelen verveelt nooit. Volg de speltechniek die gerelateerd is aan de leeftijd van het kind. Vanaf 6 maanden kun je al Kiekeboe spelen! 

Recensie
Het spel Nijntje gaat verstoppertje spelen zit in een mooi blik en bestaat uit 24 locatiekaartjes, een nijntje met geluid en een boekje met spelregels. Je kunt met 2 of meer spelers spelen en voor elke leeftijd zijn er andere spelregels, zodat ieder kind op zijn eigen niveau iets kan leren.

Niveau 1: baby  (6 – 12 maanden)
Baby’s raken rond deze leeftijd steeds meer vertrouwd met hun vaste omgeving en hun verzorgers, maar ze beseffen nog niet dat iets blijft bestaan als ze het niet meer kunnen zien.  Spel kiekeboe!: verstop nijntje onder een doek en zet nijntje aan zodat het geluid gaat maken. Nu kan je baby nijntje gaan zoeken en de doek wegtrekken.

Niveau 2:  dreumes (1 – 2,5 jaar)
Een dreumes probeert nu te staan en zelfs al vooruit te komen. Je dreumes wil graag de wereld verkennen. Nijntje kan nu ingezet worden om de fysieke ontwikkeling van je dreun te stimuleren, zoals kruipen en lopen. Spel Verstoppertje: Leg , op een behapbare afstand, een aantal voorwerpen om de dreumes heen. Het kind moet de handjes voor de ogen houden. Verstop nijntje achter een van deze voorwerpen en zet nijntje aan. Nu kan je dreun naar de  voorwerpen kruipen en lopen en op zoek gaan naar nijntje. Als nijntje gevonden is kan de afstand steeds iets vergroot worden.

Niveau 3: peuter  (2,5 – 4 jaar)
Peuters durven en kunnen nu steeds meer. Dit is de tijd dat je kind op onderzoek uit gaat om de wereld echt te ‘ontdekken’. Speel je verstoppertje met 1 kind, dan pak je als ouder drie locatiekaarten en kijkt welke plaatjes hierop staan. Het kind houdt de handjes voor de ogen en ondertussen verstopt ouder nijntje op een van de drie plekken. Zodra nijntje verstopt is kan het kind gaan zoeken. Speel je verstoppertje met meerdere kinderen dan mogen ze tegelijkertijd op zoek naar nijntje en degene die de meeste locatiekaartjes heeft, wint.

 

Onze tweeling is inmiddels 4 jaar en ze vinden verstoppertje spelen ontzettend leuk. Wij speelden het spel ook eerst volgens het spelniveau 3, dus ik zocht 3 locatiekaartjes uit en ging nijntje verstoppen op 1 van deze plekken. Vervolgens kwam hun grote broer van 7 erbij en die heeft er een hele speurtocht van gemaakt. Yuna en Quint kregen een beginkaartje en dan moesten ze naar de plek gaan die op het kaartje afgebeeld stond en daar op zoek naar het volgende kaartje. Na een flinke zoektocht door het hele huis kwamen ze uiteindelijk bij het laatste kaartje en konden ze daarna gaan zoeken naar nijntje!

 

Daarna mochten zij dit ook doen voor hun grote broer, maar ze gingen tegelijkertijd de kaartjes verstoppen, waardoor het niet helemaal goed ging. Ik zat er smakelijk om te lachen toen ik ze fanatiek zag zoeken naar de juiste verstopplekken en toen heel enthousiast allebei een eerste kaartje aan Xavi gaven. Het was weliswaar niet helemaal volgens de ‘regels’ , maar ze hebben wel lol gehad en er werd druk gezocht en uiteindelijk waren alle kaartjes weer teruggevonden, net als nijntje!

Ook zo’n fan van nijntje? Op deze website kun je van alles en nog wat doen en beleven…

nijntje verstoppertje spelen
Spel, 1-4 jaar, exclusief 2 AAA batterijen, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …