Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er een boek bovenuit. Vol met wol is zo’n boek. Het heeft voor mij alles om de maximale score van 5 sterren te verdienen: mooie afbeeldingen, een prima verhaal en, niet onbelangrijk: humor.

Dat laatste is echt subtiel, en daar houd ik van. Zoals de drie ladders die getekend staan wanneer 3 dieven het kistje proberen te stelen…

Het verhaal is mooi, bevat herhaling en bouwt mooi op. Het heeft verrassing in zich en een mooi einde. Echt, een welverdiende 5 sterren voor Vol met wol!

Inhoud
Op een koude dag, in een klein somber stadje, vindt Annabel een kistje met gekleurde wol. Ze besluit er een trui van te breien en als de trui af is, is er nog steeds wol over. Dus breit ze ook een trui voor haar hond, voor haar buurjongen en voor al haar klasgenootjes. Maar ook daarna zit het kistje nog altijd vol met wol! Zolang Annabel blijft breien, wordt het stadje vrolijker en kleurrijker. Als een rijke hertog over het magische kistje hoort, wil hij het koste wat kost hebben. Maar zal er voor hem ook wol in het kistje zitten…?

Vol met wol is een hardcover uitgave van 48 pagina’s. Het prentenboek is gemaakt door Mac Barnett en Jon Klassen en uitgegeven door uitgeverij Ploegsma. Vol met wol bekijk / bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share