Monsterboek

monsterboek (1)Een boek dat kleur brengt in de wereld…en hoe! In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen. De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet? Een heerlijk boek, waarbij u wel gewaarschuwd bent: hou krijtjes na het (voor)lezen maar uit de buurt van uw kinderen!

monsterboek (2)Recensie:
Monsterboek is een mooi prentenboek met paginagrote prenten waarop veel te zien is. Het boek bestaat enkel uit tekeningen. In het begin is dit alleen een zwart-wit tekening met een heel klein beetje kleur. Je ziet veel huizen, kronkelende straten en een meisje met een krijtje in haar hand. Vanuit haar huis tekent ze een rode lijn over de straat en eindigt met een hartje op de muur…

Wanneer je de bladzijde om slaat zie je dat er een hond met haar hartje aan een touw er vandoor is gegaan en is het kindje al druk bezig met een volgende tekening. Een speels avontuur waar steeds meer kleur tevoorschijn komt. Of toch niet?

Doordat op de tekeningen heel veel te zien is, kun je elke keer een ander verhaal maken. Ik heb nu al een aantal keren het boek open gehad en iedere keer valt me opeens weer iets nieuws op. De eerste keer zag ik vooral de stad rondom het gedeelte waar kleur te zien is. Logisch, want monsterboekdaar wordt direct je oog naar getrokken. Maar wanneer je het boek later weer openslaat, zul je automatisch meer gaan bekijken.

De tekeningen bevatten een aantal karakters, die je – als je goed zoekt – door het hele boek heen terug ziet komen. Een moeder met een kinderwagen, een politie agent en een jongetje op een step. Vraag jij je af waarom dit boek de titel Monsterboek heeft gekregen? Pak het Monsterboek er dus bij en kijk of jij alle geheimen kunt ontdekken van deze bijzondere stad!

Monsterboek – Alice Hoogstad
Prentenboek, 26 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share