Brandweerman Sam: Ufo Alert [recensie]

De allergrootste brandweerman Sam fan woont bij mij in huis. Van dekbed tot pyjama, Jupiter tot Kazerne. Je kan het zo gek niet bedenken of Daan (3) heeft het in zijn bezit. Hoe blij zijn we dan ook dat wij deze film mogen recenseren. En hoe handig is het om een kleine hulp te hebben, die mij tussendoor verteld dat het gaat om Mandy of Mark.

De film – Ufo Alert
Op een dag heeft Norbert puk in piekenpolder een ufo gesignaleerd, wat op zich al vreemd is, maar nog veel vreemder zijn de aanwijzingen die niet wijzen op de noodgevallen die plaats vinden. Door deze ontdekking is heel Piekenpolder opzoek naar de rondvliegende ufo´s. Zelfs een heuse tv-ploeg is in het stadje neergestreken om opnames te maken van de buitenaardse wezens.

Norbert Puk, Mandy, Jaap en Sara gaan als space spotter team opzoek naar de ufo die de hele stad in rep en roer brengt. Wie Norbert Puk een beetje kent, weet dat dit niet geheel probleemloos zal verlopen. Brandweerman Sam en zijn team moeten dan ook meerdere malen de kazerne verlaten om als ware helden de problemen op te lossen.

Maar niet alleen de ongevallen in Piekenpolder houdt brandweerman Sam bezig, ook vind Sam het meer dan vreemd wat er gebeurd rondom de buitenaardewezens. Hij vertrouwd het niet en gaat zelf op onderzoek uit. Door een hevige brand komen veel inwoners van Piekenpolder in gevaar, kan Sam dit oplossen? En komt brandweerman Sam er te weten wie er achter dit mysterie zit?

Recensie
De film duurt een ruim uur. Lang genoeg om de (kleine) kijkers van begin tot einde geboeid te laten kijken naar deze film. Hoewel Daan (3) nog te klein was om te begrijpen wat een ufo precies inhoud, vind hij het een spannende en leuke film. Hij kijkt vooral naar de heldendaden die brandweerman Sam uitvoert, en vraagt geen seconde naar de ufo. Hierdoor is de film al geschikt voor de allerkleinsten.

De ouderen fans zullen het verhaal rondom de ufo veel beter begrijpen, en daardoor dus ook uiterst geschikt voor oudere kinderen. Een leuk geschreven verhaal, waarin alle personages in de film van Brandweerman Sam een rol spelen. Zeer zeker leuk om samen met de kinderen te bekijken, want zelfs als ouder keek ik een uur lang ongestoord naar Brandweerman Sam ‘Ufo Alert’

Brandweerman Sam “UFO Alert” draait in de Nederlandse bioscopen. Hieronder de trailer:

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …