Dubbel! in de tuin [recensie]

Eerder recenseerden wij al ‘Dubbel! onder water’ uit dezelfde reeks als het boekje Dubbel! in de tuin. Eerstgenoemde sloeg aan, dus iets later heb ik deze uit de kast getoverd. Het concept is hetzelfde in een ander jasje: dubbelen zoeken onder de flapjes en nog andere leuke kleine zoekopdrachten.

Op elke dubbele pagina staan 7 afbeeldingen onder de flapjes. Er is er dus 1 extra waardoor de paren niet uitkomen. Dat maakt het voor oudere kindjes ook leuk, want het is niet al te makkelijk omdat ze misschien wat langer door blijven zoeken naar de dubbele die hoort bij de overgebleven afbeelding. Mijn zoontje is met zijn ruim 2,5 er nog iets te klein voor om het extra “fopdiertje” te begrijpen. Dat neemt echter niet weg dat hij het opendoen van de flapjes en de andere opdrachtjes die erin zitten verwerkt erg leuk vindt. Hij leert er op deze manier ook nog eens veel nieuwe dieren bij, zoals kevers, libellen en sprinkhanen. En dat is voor mij een van de hoofdredenen om veel te lezen met mijn kind. Er komen in boeken namelijk vaak woorden voor die je in het dagelijks leven niet zo vaak gebruikt.

Daarnaast zijn er ook gewone tekstjes te vinden. Dit zijn korte, behapbare versjes die goed passen bij de frisse illustraties. Een tekst als “Rupsen houden van kauwen, knabbelen, knagen en knauwen. Je ziet het aan de blaadjes: alles heeft rupsengaatjes!” is natuurlijk erg schattig en spreekt tot de verbeelding van kinderen. Het boekje is daarmee een heel erg mooi geheel. Het is een gezellig tijdverdrijf om samen met je kleintje te speuren naar de (verstopte) diertjes in het boek. 

Dubbel! In de tuin – Smriti Prasadam-Halls & Lorna Scobie
Hardcover, 12 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share