Angelina Ballerina (Boekenclub)

Angelina Ballerina droomt ervan om een prima ballerina te worden en ze werkt hard om haar doel te bereiken. En nu mag ze in het Koninklijk Theater dansen voor de koning en koningin van Muisland. Die vinden haar optreden prachtig!

Kinderen kunnen met het boek Angelina Ballerina hun eigen balletvoorstelling geven: ze kunnen het boek rechtop zetten en op de knop drukken voor muziek. Als ze het doek omhoog trekken, draait Angelina een echte pirouette voor het publiek. Dit boek is een heus muziektheater met een echte muziek finale. Maar wat vinden onze moeders en hun kinderen van het pop-up boek Angelina Ballerina?

——————————————————————————————————————————————————

Karijn van Koppen, moeder van Giulia:

Al sinds enige maanden zit mijn dochter op balletles, peuterballet wel te verstaan en dus nog op geen enkele manier op de hoogte van de Arabesque noch de Grand Jeté. De kaft van Angelina Ballerina nodigt uit tot kijken, mooie tekeningen, fijn lettertype en magnifiek kleurgebruik. Het boekje leent zich niet echt voor onderuit zitten op de bank, dus hebben we de keukentafel uitgekozen tot stalplaats van het boek. Wat is er van binnen veel te zien en wat is er veel te doen!

Alle facetten van een leuk pop up boek komen naar voren: ergens aan trekken, ergens achter kijken, iets laten draaien en dan ook nog op de muziekknop mogen drukken. De spanning van de voorstelling is zelfs voelbaar door alle handelingen die je tussentijds kunt doen. In de tekeningen kun je bovendien steeds weer wat nieuws ontdekken. Enig nadeel: omdat het boek zo fijn gemaakt is, moet je oppassen met ruwe handjes van al te wilde kinderen. Mijn dochter van bijna 4 jaar vindt het een heel leuk boek om voor te lezen/dragen aan bezoek van vriendinnetjes. Angelina Ballerina is een geliefd object en daarom van harte aan te bevelen.

——————————————————————————————————————————————————

Josephine de Groot, moeder van een zoon en dochter (5):

oooh wat een geweldig boek is dit zeg! Elke avond wil mijn dochter dat deze wordt voorgelezen. Het is elke keer weer een feest om te kijken wat er achter de verborgen deurtjes zit, wat er gebeurt als je aan het schuifje trekt…. en dan de eindvoorstelling!

Het boek Angelina Ballerina valt super in de smaak, het is zeer geschikt voor haar leeftijd (5 jaar). Ik denk dat als een jonger kind het zou lezen, er dan misschien te hard aan de deurtjes enzo wordt getrokken, het is allemaal wel vrij kwetsbaar.

——————————————————————————————————————————————————

Cristel Prins, moeder van 2 kinderen en leerkracht in groep 5:

Wat een leuk boek om te zien. Als je het boek in je handen hebt, wil je gelijk kijken wat er verder achter zit. Dat wil zeggen, als je meisje bent of als je jonger bent dan 4 jaar, want het is wel echt een meisjes boek.

recensie boekenclubIk dacht, ik blader het boek even door voordat ik het voor ga lezen, maar dat zat er niet in. Ten eerste was ik zelf heel nieuwsgierig wat er allemaal achter de flapjes zou zitten, en ten tweede kwam mijn zoontje van 2½ gelijk meekijken wat ik nu weer voor moois in mijn handen had. In plaats van snel even het boek door te bladeren waren we heel rustig alle deurtjes envelopjes en trekflapjes aan het openen. Het verhaal was in eerste instantie niet zo belangrijk, er is namelijk genoeg te zien zonder dat je leest!

En de finale van het boek is helemaal leuk! We hebben samen het theater opgezet, en terwijl ik Angelina Ballerina pirouettes liet maken, keek mijn zoontje wat er gebeurde en waar die muziek vandaan kwam. Later heb ik het verhaal zelf gelezen en voorgelezen. Het verhaal is leuk, prima aanvulling op het boek maar zeker niet de hoofdzaak. Het leuke aan het verhaal is dat er tempo in zit, maar de flapjes halen dat tempo er weer uit waardoor je toch rustig door het boek gaat.

Ik vind Angelina Ballerina een prachtig boek om cadeau te doen. Kinderen zijn gelijk bevangen door het boek en kunnen zonder hulp gelijk van alles zien. Om dezelfde reden vind ik het ook erg leuk om zelf in de kast te hebben. Al met al geef ik dit boek op een schaal van 1 tot 10 een 8,5.

——————————————————————————————————————————————————

Lotte de Vries, moeder van 2 dochters:

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Angelina Ballerina is een top boek! Toen we het pakket open maakten en dit boek tevoorschijn kwam, viel het al gelijk in de smaak. Wat een mooie kaft en de diepte werkt erg aantrekkelijk. We wilde er gelijk in kijken en dat hebben we dan ook maar gedaan.

Ik wilde het voorlezen en testen met mijn oudste dochter (4 jaar oud), maar kreeg haast de kans niet. Mijn jongste dochter (2 jaar) werd zo enthousiast van de plaatjes en de flapjes dat er gelijk ruzie kwam. Dat is meestal een erg goed teken! En inderdaad, bij beiden meisjes is Angelina Ballerina een favoriet boek.

Omdat de flapjes vrij kwetsbaar zijn, hebben we het boek hoog in de boekenkast staan. Als mij jongste dochter ’s middags slaapt, gaat de kleuter er met hartenlust in kijken en bladeren. Ik moet het dan wel 5 keer achter elkaar voorlezen. Bijna dagelijks lezen we dit boek ook voor aan onze jongste. Dit gaat wat moeizamer omdat zij zo enthousiast is, dat we haar keer op keer moeten bedwingen om wel voorzichtig met het boek om te blijven gaan.

De favoriete stuk van mijn kleuter is het pirouetten draaien. Mijn peuter vindt vooral het knopje drukken voor die mooie muziek prachtig. Al met al dus een doorslaand succes waar we nog veel plezier van hebben. Angelina Ballerina is een super cadeau voor alle kinderen die houden van dansen!

——————————————————————————————————————————————————

Angelina Ballerina – Katharine Holabird
Pop-upboek met muziek, 3+, De vier windstreken

Lees ook:
De mooiste vis van de zee
De blauwe ballon is een bekend klassieker
Mijn naam is Haas / Nooit meer nat

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

VIP-ontbijt in de Julianatoren [verslag]

Zondagochtend 12 juni ging de wekker al vroeg af in Huize Van Veldhuizen … We moesten …