Opgesloten

In de kleine gemeenschap van Shipcott, waar iedereen elkaar kent en er nooit iets gebeurt, verandert het leven op slag als op een kille sombere winterdag een oudere vrouw in haar bed vermoord blijkt te zijn. Van de dader ontbreekt elke spoor. Jonas Holly, de lokale politieman, is geschokt en begrijpt niet hoe dit in zijn dorp heeft kunnen gebeuren. Maar zijn eerste moordzaak wordt door een arrogante rechercheur uit de grote stad overgenomen en Jonas wordt gedwongen vanaf de zijlijn toe te kijken hoe het politieonderzoek verloopt.
En dat is nog niet eens het ergste. Iemand lijkt het hem kwalijk te nemen dat dit gebeurd is en stuurt hem anonieme dreigbriefjes…
Ook thuis neemt de stress toe, omdat zijn vrouw ernstig ziek is en het steeds slechter met haar gaat. Om weer een beetje grip op zijn leven te krijgen, begint hij een eigen onderzoek, totdat op schokkende en vernietigende wijze duidelijk wordt wie de moordenaar zou kunnen zijn…

Recensie:
Opgesloten is een heel beklemmend boek. Het is winter, het is koud en donker, het is slecht weer en er is een moord gepleegd in een klein Engels dorpje waar iedereen elkaar kent. De moordenaar slaat steeds opnieuw toe en niemand kan er goed de vinger achter krijgen. Hoofdpersoon Jonas, de lokale politieman, wil de moorden onderzoeken, maar wordt steeds bruut opzij geschoven door een arrogante rechercheur uit de grote stad. Jonas heeft hierdoor niet alleen problemen op zijn werk, maar ook thuis heeft hij het moeilijk. Zijn vrouw Lucy heeft MS en heeft onlangs een zelfmoordpoging gedaan.

Langzaam worden tipjes van de sluier opgelicht. Traumatische gebeurtenissen uit het verleden van de moordenaar blijken een belangrijke rol te spelen. Als lezer krijg je zo langzaam de sleutel in handen van wie en waarom.
Eerlijk gezegd heeft het lang geduurd voor ik de puzzelstukjes goed in elkaar gepast had. Pas op het eind wist ik de sleutel in het goede slot te krijgen en begreep ik wat er in Shipcott gebeurd is.

Opgesloten is een literaire thriller waar je echt even de tijd voor moet nemen om hem te lezen en doorgronden. Op grond van het omslag had ik hem persoonlijk niet snel uitgekozen, de beklemmende sfeer van het boek begint namelijk hier al. Maar poeh, wat een goed en verrassend boek zeg!

Opgesloten – Belinda Bauer
thriller, paperback, 327 pagina´s, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een stil geloof in engelen – literaire thriller

De woorden ‘literaire thriller‘ zie je regelmatig op boeken staan. En vaak zijn het prima …

Share
Share