“Mijn zoon heeft geen geweten”.

Screenshot 2014-01-30 at 11.13.42Bij het KRO programma “De Wandeling” vertelt zaterdag 01 februari om 18.30 Marian haar verhaal aan Sander: Marian Danen is de moeder van een ontspoorde jongen, hij is het criminele pad op gegaan. Door een stoornis heeft het geweten van haar zoon Robert zich nooit ontwikkeld. In zijn puberteit komt ze voor een onmogelijk dilemma te staan. Om de veiligheid van haar andere kinderen te kunnen garanderen, moet ze besluiten haar zoon uit huis te laten plaatsen.

Robert is intelligent en kent geen compassie, en juist dat blijken goede ingrediënten te zijn voor een carrière in de criminele wereld. Op z’n 16de zegt Robert: “Mam, ik wil beter worden dan Klaas Bruinsma”. Hij lijkt aardig op weg. Inmiddels heeft hij meerdere ernstige delicten op zijn naam staan en hij is pas 19 jaar.

Hoe ga je daar mee om als moeder? Voel je je schuldig of onbegrepen? En hoe ver gaat je moederliefde? Een moeilijk thema, en moedig van een moeder om daar over te willen praten op de Nederlandse televisie. Want vinden wij het allemaal niet lastig om geconfronteerd te worden met onwenselijk gedrag van onze eigen kinderen? En dan gaat het meestal over “stiekem iets meenemen van school” of “onbeleefd gedrag in gezelschap”. Niet te vergelijken met de problematiek waarmee Marian worstelt en de keuzes die zij daardoor heeft moeten maken.

KRO De Wandeling, zaterdag 1 februari om 18:30 uur bij de KRO op Nederland 2. (herhaling zondag 2 februari om 08:30 uur)

Kijkers kunnen met vragen terecht bij
E: infolijn@kro.nl
T: 0900-1304

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

CN-nieuws met onder andere de première van de langverwachte, epische special “Come Along With Me”

Cartoon Network is een zender die enorm veel verschillende tekenfilms uitzendt die erg populair zijn …