LilyPadz zoogcompressen

LilyPadz zijn unieke siliconen zoogcompressen die keer op keer te gebruiken zijn. Wat dat kompressen zo bijzonder maakt is dat ze niet absorberen, maar het lekken van borstvoeding tegen gaan door druk te geven op de tepel. Resultaat? Geen lekkende borsten meer en geen natte plekken in je kleding.

Recensie
Toen mijn dochter net geboren was had ik standaard wegwerp zoogkompressen in huis. Nuttig, maar echt praktisch vond ik het niet. Welk merk ik ook probeerde, ik had toch regelmatig last van natte plekken in mijn kleding. Als eenmaal er wat moedermelk lekte uit mijn borsten, dan was al snel ook de borstkompres verzadigd en lekte het toch door de vochtwerende achterzijde door. Frustrerend vond ik het en dus besloot ik het eens te proberen met deze LilyPadz die het lekken van moedermelk niet opvangen, maar juist tegen gaan.

LilyPadz zijn zoogkompressen die van 100 % siliconen zijn gemaakt en de werking berust op het feit dat druk op de tepel het lekken tegenhoudt. De kompressen zijn voorzien van een zelfklevend laagje en je plakt ze als het ware – beginnende bij de tepel – zo op je borst. Aangezien er nog geen enkel product aan mijn verwachting had voldaan, was ik erg sceptisch, maar goed… wanhoop doet je wel wat proberen. Nooit vermoedend dat ik eindelijk de oplossing tegen de natte plekken in mijn shirts had gevonden. LilyPadz doet wat het belooft en houdt de moedermelk tegen. Bovendien hebben de kompressen nog een groot voordeel; ze zijn zelfklevend en dus kun je ook gewoon gaan slapen zonder bh en dat was nog een groot pluspunt voor mij. Alhoewel ik overdag al meteen overtuigd was van de werking, was ik erg nieuwsgierig hoe het ’s nachts zou gaan. Mijn dochter sliep al snel van elf uur ’s avonds tot half zeven ’s ochtends door. Fijn wat betreft de slaap, alleen werd ik elke nacht wakker omdat ik op een handdoek lag die nat was van de gelekte moedermelk. Maar ook de nachten kwam ik droog door met deze siliconen zoogkompressen. Wel zat er als mijn dochter wakker werd ’s ochtends een beetje moedermelk onder het kompres rond mijn tepel, maar de buitenzijde van het kompres sloot zo goed aan dat er nog niets lekte. Ik kon dan volstaan met even de handdoek onder mijn borst te houden als ik het kompres verwijderde.

Hygiëne en gebruiksduur
Het eerste wat ik mij afvroeg was hoe het zat met de hygiëne, maar op de verpakking zag ik al staan dat er verschillende mogelijkheden waren. Je kan de kompressen – net zoals speentjes en dergelijke – uitkoken, maar ook in een stoom sterilisator kunnen deze kompressen gereinigd worden. Elke keer na het reinigen hernieuwd de kleefkracht en dus kun je maanden met een setje kompressen doen. Dit bleek bij mij ook absoluut het geval te zijn. Een zeer prettig product dat qua aankoop wel een behoorlijke uitgave is (circa € 20 per paar), maar het verdient zich zeker terug aangezien je er maandenlang mee doet. Zelf had ik slechts één paar in huis, waar ik ongeveer vijf maanden mee heb gedaan.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …