Het spookhuis – Thea Stilton

DWM_ZM_2014_175x250.inddEen beroemde schrijver erft een oud kasteel op Walviseiland en gaat er wonen. De Thea Sisters en hun vrienden mogen een weekje op het kasteel logeren om een workshop schrijven te volgen. In ruil daarvoor helpen zij de schrijver het oude gebouw op te knappen. Maar al snel merken ze dat er onverklaarbare, griezelige dingen gebeuren in de Valkenburcht. Het lijkt wel alsof ze niet alleen zijn…

Recensie
Hier in huis is het altijd feest wanneer er een boek van De Wakkere Muis binnenkomt. Mijn dochter is zo en zo al dol op lezen, maar de boeken van Geronimo en Thea Stilton zijn momenteel toch echt wel favoriet. Ik kan haar geen ongelijk geven, want alles aan deze boeken – van vormgeving tot verhaal – ademt sfeer uit. Het nodigt zo ontzettend uit om in het boek te gaan bladeren en lezen. Door de goede verhaallijn is het boek al lastig weg te leggen, zodra je er in begint. Wanneer je geen leesfanaat in huis hebt zijn de Stilton boeken zeker een aanrader om eens te proberen.

spookhuis thea stiltonDe Thea sisters zijn vijf studenten (muizen) die studeren aan het Topford College op Walviseiland. Hun grootste droom is om journaliste te worden. Samen delen ze lief en leed, maar ze maken ook veel avonturen mee, aangezien er eigenlijk altijd wel wat bijzonders gebeurd. En zoals echte journalisten betaamt, gaan deze muizendames dan op onderzoek uit!

Het spookhuis is alweer het twaalfde deel uit de serie “Het leven op Topford.” Voor de lezers die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met de Thea sisters begint het boekje met twee overzichtspagina’s waarop de Thea Sisters worden voorgesteld. De hoofdrolspeelsters hebben allemaal een eigen karakter en door de diversiteit is er eigenlijk altijd wel iemand met wie een kind zich kan identificeren.

Zo is Colette dol op roze en is ze zeer modebewust. Een tikkeltje ijdel is ze ook wel, dus ze komt vaak te laat. Violet is een echte studiebol en daarnaast is ze dol op viool spelen. Pamela is de stoere muis van het stel: een auto kent voor haar geen geheimen. Als automonteur heeft ze elke auto zo weer aan de praat. Paulina is een tikkleltje verlegen, maar vooral heel lief en behulpzaam. Ze is dol op reizen en dat doet ze ook vaak met de andere Thea Sisters. Nicky is heel erg milieubewust en draagt de natuur een warm hart toe.

spookhuis thea stilton (2)

spookhuis thea stilton (3)De Thea Sisters zijn druk aan het leren voor hun tentamens en daarbij helpen en ondersteunen ze elkaar zoals echte vrienden dat doen. Want samen leren is toch veel gezelliger dan alleen. Colette heeft een bijzonder plan bedacht om te gaan leren: ze gaan picknicken! Eerst beklimmen ze de Lawineberg en dan blijkt waarom Colette heeft bedacht om te gaan picknicken.

Overal zijn briefjes opgeplakt met quiz-vragen en zo wordt een gezellig uitje ook een leerzaam uitje. Maar dan horen ze opens lawaai komen uit een oud en verlaten kasteel. Nieuwsgierig gaan ze op onderzoek uit, want als er weer iemand komt wonen in het kasteel, willen ze dat natuurlijk wel weten.

Ze komen er achter dat een bekende schrijver in het kasteel komt te wonen… Althans, dat was het plan. Het kasteel moet alleen eerst gerestaureerd worden en dat kost veel tijd. Daar weten de Thea Sisters wel iets op: ze helpen de schrijver graag een handje als hij belooft hen te leren hoe je een spannend boek schrijft. Zo gezegd, zo gedaan. Zo komen de Thea Sisters er al snel achter dat spannende belevenissen niet alleen in boeken voorkomen…

Het Spookhuis – Thea Stilton
Zelf lezen, paperback, 120 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share