Theatershow Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos

Vol spanning reizen we af van Eindhoven naar Breda. De meiden gaan voor het eerst naar een theatershow.  Een iets wat ongunstige tijd van de voorstelling maakt dat we de meiden deze middag niet laten slapen.

Als we in het Chassé Theater aankomen staat de hele foyer vol met fietsjes, stepjes en dergelijke. Meteen een goede binnenkomer. In de foyer staan ook twee grote knuffels van Woezel en Pip. Het is inmiddels druk in de foyer, dus alleen eigen kinderen op de foto met de grote knuffels is helaas niet meer mogelijk. Dat merken vooral papa’s en mama’s met het maken van een leuke foto, de kinderen vinden het zo ook prachtig!

Als we door een verlate Dinand Woesthof een kwartier later de zaal in kunnen, merk je dat alle kinderen toe zijn aan actie. Vol spanning worden alle stoelverhogers op de juiste stoelen gelegd, de Woezel en Pip haarbanden opgedaan en zit iedereen klaar.

In de zaal begint eerst muziek voordat in de zaal de verlichting wordt gedimd. Dit is een prettige overgang. Vervolgens begint de bekende tune van Woezel en Pip. Alle kinderen zingen uit volle borst mee. De vertelster start het verhaal en nadat alle kinderen Woezel en Pip roepen is het een feest van herkenning als zij verschijnen vanuit de zaal.

woezel-en-pip-2

Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie.

Alle kinderen zijn vanaf het eerste moment geboeid door het verhaal. Al dwaalt menig kind soms even af door het voor hen zo imposante theater, de draad van het verhaal kan eenvoudig weer opgepakt worden.

woezel-en-pip-1

 Al snel ontdekken Woezel en Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel en Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer: de Sloddervos

De gangmaker van het verhaal Charlie,  zorgt voor veel leuke momenten en sprankelt op het podium. In de show zitten meerdere liedjes en interactiemomenten om de spanningsboog niet al te groot te laten zijn.

cast-woezel-en-pip

Het decor wisselt vaak, maar dit gaat vloeiend in het verhaal op en in een snel tempo. De spannende stukken uit de film zijn minder eng op het toneel, maar verder is het verhaal zoals in de film en het boek.

Na de show is er de gelegenheid om met alle kinderhelden uit de voorstelling op de foto te gaan en te knuffelen, maar dit moment is erg druk bezocht en door vermoeide kinderen helaas niet te doen. Dan nog maar een keertje knuffelen met de grote knuffels die in de foyer staan.

Share

About René Eindhoven

eindhovenrene@gmail.com'
Mijn naam is René en ik ben sinds december 2013 trotse moeder van een twee-eiïge meisjes tweeling. Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd. Ik werk drie dagen en daarvan gaan de kinderen twee dagen naar een kinderdagverblijf.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share