Nieuwe biografie over Dick Bruna

In 1996 ben in naar een expositie gegaan in het Groninger museum. Het was een expositie met werk van Dick Bruna en Paul Huf. Ik kende, zoals zoveel mensen, Dick Bruna alleen van nijntje, maar Dick Bruna bleek nog veel meer ander (bekend) werk te hebben gemaakt.

Deze expositie heeft echt indruk op me gemaakt (vandaar dat ik het bijna een kwart eeuw later nog zo goed weet). Daarom vind ik het ook zo fijn dat er een boek is over het leven en werk van Dick Bruna.

Mening
Zelf vond ik de nieuwe biografie over Dick Bruna prachtig om in te kijken (en te lezen) en het geeft anderen ook een kans om de veelzijdigheid van deze talentvolle man te leren (her)ontdekken. Ook een mooi boek om cadeau te doen met vaderdag.

Het boek ziet er aan de buitenkant erg mooi uit en is fijn om door te bladeren en stukjes uit te lezen. Maar ook interessant vanaf het begin tot het einde. Aanrader.

Samenvatting
Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat is het dat zijn werk zo krachtig en geliefd maakt? De auteurs van dit boek vatten het als volgt samen: “En daarmee raken we de kern: de gong van Matisse, de vuistslag van Cassandre en de menselijkheid van Bruna.”

Bekroond schrijver en illustrator Bruce Ingman kijkt met een internationale blik naar het leven en werk van Dick Bruna. Ingman is tevens hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University of London. Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Samen schreven zij een boek waarin alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod komen. Aan de hand van uniek materiaal uit Bruna’s privé-archief werpt het nieuw licht op een leven dat geheel in het teken stond van kunst, van zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en boekomslagen tot zijn geliefde creatie nijntje.

Voor nog meer informatie over de nieuwe biografie van Dick Bruna, klik hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share