Lente! Tijd voor “het Witte Goud”: asperges. Het is een van de heerlijke streekproducten uit Noord-Limburg waar je allerlei lekkere gerechten met asperges aantreft in de diverse eetgelegenheden, maar waar je ook een asperge-fietstocht of wandeltocht kunt maken of een aspergemuseum kunt bezoeken. Kijk maar eens op deze pagina van Liefde voor Limburg >>>>
Mocht je niet naar het mooie Noord-Limburg kunnen gaan binnenkort, dan kun je het witte goud natuurlijk ook in je eigen keuken halen en er bijvoorbeeld een heerlijk oven-pakketje mee maken.
Nodig (voor 4 personen):
2 kg geschilde witte asperges
2 eetlepel fijngehakte peterselie
1 teen knoflook, geperst
75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
4 zalmfilets à 150 gram
200 ml droge witte wijn (of groentebouillon)
Bereiding:
Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Neem vier royale vellen aluminiumfolie en leg op elk vel 500 gram asperges en een zalmfilet. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn (of groentebouillon) in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Serveer het gerecht met stokbrood of een gepofte aardappel.
Kijk voor dit recept en andere aspergerecepten op de website van het Nederlands asperge centrum.
Kijk voor meer informatie over asperges en andere Noord-Limburgse streekgerechten op www.liefdevoorlimburg.nl