Deze kinderboeken hebben de prijzen van de Nederlandse Kinderjury 2017 gewonnen

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen (Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dagboek van een muts 10 – Puppy Love (De Fontein Jeugd) van Rachel Renée Russell.

Er zijn maar liefst 29.851 stemmen binnengekomen en dat is 21% meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (Luitingh Sijthoff) van Marte Jongbloed en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli (De Fontein Jeugd) van Jozua Douglas.

Tekst & afbeeldingen afkomstig van kinderjury.nl

Hieronder onze recensie van De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen:

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen [recensie]

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Leuk, leuk leuk… boeken die over ‘magische dingen’ gaan. Ik heb als tiener al genoten …

Share
Share