Première Emoji film [verslag]

Woensdag 2 augustus ben ik met mijn vier meisjes naar de première van de Emoji film geweest bij Pathé Arena in Amsterdam. Altijd leuk om een film als eerste in Nederland te mogen zien (vanaf 5 augustus draait de film in de bioscoop), met alle bekende Nederlanders, lekkere traktaties en alle andere feestelijkheden eromheen!

Na de rode loper en het gezellige voorprogramma van de Kids-dj kwamen de aanwezige stemacteurs het podium op. Daarna mochten we de zaal in om de film te bekijken.

Als voorfilmpje kregen we de korte film “Puppy” te zien…een grappig kort filmpje met de personages uit “Hotel Transsylvanië”, en toen begon de hoofdfilm….de Emoji film waar we voor kwamen.

De jeugd van tegenwoordig kan de emoji’s niet meer wegdenken…ze zijn zo ingeburgerd… Er wordt bijna geen whatsappje meer verstuurd zonder een lachend/huilend/peinzend geel gezichtje…of met hartjes in de ogen…of met een knipoog en een tong eruit… Daardoor was de film denk ik heel herkenbaar voor ze.

Het verhaal gaat over Gene…een Emoji in de smartphone van Alex.
Gene moet de emotie “mweh” voorstellen, net als zijn ouders. Hij is dolblij wanneer hij zijn eigen vakje in Alex’ telefoon krijgt…hopend dat zijn emotie wordt gekozen om in een whatsapp berichtje te versturen. Maar wanneer het zover is kan Gene de druk niet aan en laat allerlei verschillende emoties zien, waardoor Addie (het meisje waar Alex verliefd op is en graag mee wil vragen naar het schoolbal) een heel vreemde Emoji toegestuurd krijgt.

Alex is de kuren die zijn smartphone vertoont meer dan zat en maakt een afspraak in de winkel om zijn telefoon te laten resetten, tot grote schrik van Smilie, het lachende “hoofd” van alle emoji’s. Dit zou betekenen dat zij ALLEMAAL gedelete zouden worden! Dus bedenkt ze dat ze van Gene af moeten, omdat hij de “storing” in de smartphone is.

Gene slaat op de vlucht en samen met Hi-5 wil hij met hulp van “Hackie” naar de Cloud. Maar daar kom je niet maar zo…

Ze beleven een heel avontuur en moeten zich bijvoorbeeld door Candy Crush en Just Dance zien te werken om bij de dropbox te komen…vanwaar ze naar de Cloud kunnen… Klinkt ingewikkeld hè ? Haha! Toch is het een feest der herkenning voor de kids… Zo kwam er een rood blokje met een wit driehoekje voorbij….”YouTube” riep mijn 5-jarige meisje… En bij het icoontjes met fototoestel zei mijn 13-jarige :”Hey, insta!”

Af en toe zaten er wel wat spannende stukjes in, maar ik heb niemand horen huilen in de zaal, dus het was niet TE spannend…

Conclusie : de film wordt heel goed ontvangen bij de jeugd, waar de film toch het meest op gericht is denk ik. Mijn vier meisjes waren in ieder geval enthousiast!

  

Misschien nog even leuk om te vermelden…in de goodiebag zat behalve een kleurplaat en wat lekkere dingen een folder van de Plus, waar vanaf 27 augustus een nieuwe spaaractie start. Er zijn 24 Emoji’s te sparen met een klein pennetje erin. In de goodiebag kregen ze alvast een verrassingszakje met zo’n Emoji-pennetje. Dat vinden mijn meisjes leuk….dus ik weet al waar ik de komende tijd mijn boodschappen moet doen om mijn kroost tevreden te houden haha!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share