Spaghetti Bolognese is waarschijnlijk één van de meest bekende spaghetti-gerechten. Hier is een variant op dit gerecht, waarbij de smaak van de bleekselderij een bijzonder effect geeft: heerlijk!
Nodig:
2 eetl olijfolie
½ winterwortel in hele kleine stukjes
2 stengels bleekselderij in hele kleine blokjes
5 fijngehakte lente-uitjes
250 gr. gehakt, of ‘vegetarisch’ gehakt (vleesvervanger)
1 blik gepelde tomaten
½ theel. paprikapoeder
beetje basilicum
zout- peper
geraspte kaas
spaghetti
Bereiding:
Bak de wortel en de bleekselderij in de olie, gedurende 10 minuten
Doe er daarna het gehakt bij en de kruiden
Kook de saus in ongeveer 20 minuten wat in ( dikker worden)
Als de saus te dik wordt, dan kan er ook wat water aan worden toegevoegd.
Kook de spaghetti gaar.
Doe in een bord wat spaghetti, daarover de saus en als laatste wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>