Zoeperspin

Zoeperman draagt een hemelsblauw pak
met een knalrode cape en een knalrode slip: een zoeperpak.
Hij is vier jaar en hij kan vliegen.
Zoeperman ziet alles en hoort alles
De mama van Zofietje komt op bezoek.
Op zijn kamer hoort Zoeperman een vreselijke gil.
Hij moet zijn mama en de mama van Zofietje redden…..

Zoeperman is een stoere jongen van 4 jaar oud. Hij draagt een blauw pak met een rode cape. De muren op zijn kamer zijn hemelsblauw met witten wolkjes en de deken op het bed is knalrood. Op het kussen staat een grote gele letter Z. De Z van Zoeperman. Elke zaterdag komen burrvrouw Trees en haar dochter Zofietje op visite. Trees en mama drinken koffie en Zofietje en Zoeperman gaan op avontuur. Deze zaterdag is buurvrouw Trees alleen gekomen. Zofietje is naar een feestje van haar nichtje. Zoeperman vindt dat helemaal niet leuk! Mama en buurvrouw Trees zitten gezellig te kletsen en hebben het gezellig. Dat is niet eerlijk, want Zoeperman verveelt zich. Hij wou dat Zofietje er was, dan konden ze samen op avontuur. Plotseling hoort Zoeperman een vreselijk lawaai! het zijn mama en buurvrouw Trees, ze gillen heel hard. Hij moet ze redden, het is tijd voor Zoeperman om in actie te komen. Beneden ziet hij mama en buurvrouw Trees op een stoel staan ze wijzen naar de tafel. Onder de tafel zit een reusachtige spin. Het is een harig beest met wel honderdzesendertig poten, zevenveertig ogen en gif in zijn enorme tanden. Zoeperman haalt een Zoeperpotje onder zijn cape vandaag en vangt de enge spin. Zoeperman is een echte Zoeperheld!

Dit is in het kort het verhaal van het prentenboek Zoeperspin. Een verhaal dat actieve en fantasierijke jongens en meisjes zeker aanspreekt. Op de kaft staat Zoeperman afgebeeld, hij ziet er erg stoer uit. De tekst is geschreven door de belgische Tine Mortier. Haar drie kinderen staan model voor de helden in haar verhalen. De eveneens belgische Marjolein Pottie is verantwoordelijk voor de illustraties. Ik denk dat veel ouders en kinderen zich herkennen in het stuk dat Zoeperman boos is als blijkt dat zijn buurmeisje Zofietje deze zaterdag niet mee is. Hij reageert zich af door de deur met een klap dicht te slaan en rommel te maken. iets wat natuurlijk wel heel herkenbaar is als iets bij een peuter/kleuter niet gaat zoals hij of zij wil. Het is leuk om daar na de tijd nog even met je kind over te praten en een voorbeeld aan te halen waarbij je eigen kind ook boos werd omdat iets niet ging zoals hij wou. Wat ik ook leuk vind is dat de mama en buurvrouw van Zoeperman bang zijn voor een spin die op een fantasievolle manier wordt omschreven, maar dat Zoeperman niet bang is voor de spin. De illustraties in dit prentenboek zijn erg kleurrijk en een leuke aanvulling op de tekst.

Dit derde Zoeperboek over Zoeperman is erg leuk. Zoeperspin zal misschien niet ieder kind aanspreken, maar de wat stoerdere kinderen zullen dit boek graag lezen. Het verhaal is zowel herkenbaar als vol met fantasie.

Zoeperspin – Tine Mortier, Marjolein Pottie
Prentenboek, hardcover, 32 pagina`s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

 

 

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Prinses Arabella en de keukenprins [recensie]

Als je een ouder bent van een peuter dan word je om de oren geslagen …

Share
Share