Landleven Winter 2015 [verslag]

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-19Zaterdag 19 december 2015 mochten wij voor Trotse Moeders afreizen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, voor het evenement “Landleven winter”. Landleven winter” is er alleen dit weekend en valt binnen een langere periode van “Winter in het Openluchtmuseum” van 5 december t/m 17 januari.

Een beetje vreemd is het wel, naar zo’n winters evenement, terwijl de temperatuur nog uit twee cijfers bestaat, maar de gezelligheid was er niet minder om.

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-28 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-27

Voor we naar binnen gingen, kregen we van de organisatie papieren polsbandjes voor de kinderen aangeboden, om ons telefoonnummer op te schrijven voor het geval we elkaar kwijt zouden raken. Het toeval wilde dat ik 5 minuten eerder tegen mijn man zei :”Zullen we zo even een telefoonnummer op Daphne’s hand schrijven?” We hebben dus dankbaar gebruik gemaakt van deze service, alleen voor onze jongste dochter, omdat zij mijn mobiele nummer nog niet uit haar hoofd weet. Heel netjes moet ik zeggen, want ik heb dit nog nooit ergens meegemaakt…..

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-4 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-2 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-20

Bij binnenkomst kregen de kinderen allemaal een peer, maar die verdwenen al snel in de tas, want daar hadden ze even geen tijd voor… De schaatsbaan stond bij de kinderen bovenaan de prioriteiten-lijst, maar die wilde ik uit praktische overwegingen eigenlijk voor het laatst bewaren (als ze vallen en koud en nat zijn hebben ze hoogstwaarschijnlijk geen zin meer in de rest…). Dus we begonnen te lopen om ons te laten verrassen met wat “Landleven winter” ons te bieden had….

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-10 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-25

We hebben aardig wat gewandeld en bekeken….van stolp-boerderij tot smederij, van oude trams tot molens en van een demonstratie schapendrijven tot het roken van forel.

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-13 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-21

En overal waar we liepen hoorden we het geluid van de midwinterhoorn.

Overal stonden gezellig brandende vuurkorven en wat ook wel grappig was op een gegeven moment, was dat we via speakerboxen wind hoorden waaien….maar dat is heel vreemd als je het niet voelt!

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-14 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-9

Er was een ambachtelijke museummarkt en een Landleven Wintermarkt. Er waren allerlei stands van Landleven Winter-gerelateerde bedrijven. Zo was er bijvoorbeeld een stand met blokhutten, tuinhaarden en laarzen en jassen en dat soort zaken. En er werden oude ambachten gedemonstreerd.

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-8

Onze dochters vinden alles wat met dieren te maken heeft fantastisch, dus ze hebben naar een demonstratie schapendrijven gekeken en hebben een paard en koeien geaaid in een stal….

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-5 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-6

Wat me opviel is dat er eigenlijk heel veel mensen waren die hun hond meenamen. Ook dat vinden onze dochters heel leuk en ze hebben er flink wat geaaid deze dag….

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-7 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-29

Dit uitje was erg kindvriendelijk. Er waren leuke dingen te doen voor ze. Helaas hebben ze geen broodjes meer kunnen bakken, omdat we om 15:30 uur kwamen en het deeg op was…. Wel hebben ze met een band van een grote winterse glijbaan kunnen glijden.

Het ritje in de tram vonden ze leuk, het doolhof en de speeltuin…

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-18 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-16

Maar het aller-alles-allerleukste was toch wel de schaatsbaan. De schaatsen waren gratis te leen en er was behalve een grote schaatsbaan ook een “krabbelbaan”, waar de kleintjes konden oefenen…ook heel goed geregeld dus…. Voor alle kinderen had ik wanten meegenomen en voor de twee kleinsten een echte schaats-muts, met bescherming erin… Want ja, behalve een Trotse Moeder, ben ik soms ook een beetje een overbezorgde moeder ?….

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-31 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-34

Maar geloof me, ik was blij dat ik het mee had genomen, want ze zijn uiteraard heus wel een paar keer onderuit gegaan…(en niet alleen de kinderen haha, papa ging ook 3x ).

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-36 landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-30

En omdat het totaal niet koud was, waren er veel kinderen met blote handen aan het schaatsen. Maar dat is koud hoor, als ze vallen en weer proberen op te staan, met die kleine blote handjes op het ijs….

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-33

Na de schaatsen weer ingeleverd te hebben en Daphne’s natte broek voor een droge pyjamabroek te hebben verruild, gingen we met een voldaan gevoel naar de uitgang.
Vandaag was het WINTER….

Ook vandaag kun je nog naar Landleven Winter gaan, klik hier voor meer informatie >>>>

landleven-winter-verslag-trotse-moeders-albertine-1

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share