Inbakeren

Onze liever dochter is een aanwezige meid. Ze houd er van om vermaakt te worden – nou ja, wie niet? – en als haar iets niet lukt laat ze dit kenbaar horen. *Zucht* Als ze boos is huilt ze met een volume waar menig festival jaloers op is, en als ze honger heeft, nou dan haast je maar. En dat terwijl ze pas 4 maandjes is… Daarnaast is het natuurlijk een hele vrolijke meid, die vol actie zit. Rustig in haar wipstoeltje voor zich uitkijken? Nou dan is ze wel héél moe. En ze is al volop bezig met het van haar buik op haar rug draaien en andersom. -hoewel we dan weer op het punt van hier boven komen, want het wil nog niet helemaal lukken-

Conclusie: een onrustige, vrolijke meid met een sterk eigen willetje. Jasmijn heeft één minder fijne eigenschap: Ze is een enorm slechte slaper!

De eerste 6 weken was mijn dochter niets anders dan een voorbeeldig meisje wat eigenlijk alleen een geluidje gaf als ze honger kreeg. Daarnaast sliep ze perfect en had je weinig met haar te doen. Na 6 weken begon dit langzaam te veranderen. Het slapen werd steeds minder en steeds korter. Toen Jasmijn net 3 maanden was sliep ze overdag gemiddeld 2 uur, verdeeld in 4 keer en van19.00 uur tot 3.00 uur met 6 à 7  huilbuien om vervolgens vanaf 3 uur ’s nachts ieder half uur zich te melden. Soms enorm overstuur, soms was haar speen voldoende. Slopend voor ons, maar al helemaal voor haar. Een baby hoort toch gemiddeld 17 uur te slapen? Op een avond ben ik eens bij haar gaan zitten, wachten tot ze wakker werd, en nog belangrijker waarom ze nu wakker werd? Eén van de redenen? Ze sloeg zichzelf wakker.Op het moment dat ze echt in slaap viel, begon ze steeds onrustiger te doen, met als resultaat; haar armen die alle kanten uit gingen – het wel bekende maaien- ze sloeg zich zelf iedere keer wakker waar ze vervolgens van schrok, en weer compleet wakker was en soms hevig overstuur.

En wat doe je dan? Het internet raadplegen. Al gauw bleek ik niet de enige met dit probleem en het woord inbakeren kwam steeds vaker tevoorschijn. Ik had bij inbakeren altijd een beetje een “zielig” idee, maar er was ook een “mildere” vorm van inbakeren, de puckababy. Deze slaapzak gaf de baby enigszins bewegingsmogelijkheden maar het wakker slaan werd voorkomen. Ik hoefde daar niet lang over na te denken, dat ga ik doen!

€60,00 euro armer maar vol goede moed leg ik Jasmijn in de puckababy. Ze begint in even wat te sputteren, maar al gauw legt ze zich neer bij het feit dat het totaal geen zin heeft. De eerste middag slaapt ze zelfs 3 uur achter elkaar! Wat een rust, en ik ben stiekem 2 keer gaan kijken of ze écht slaapt. Ook kan ze nu van 19.00 tot 3.00 ongestoord slapen. En ze lijkt zelfs vrolijker als ze wakker wordt. Zij blij, wij blij!

Op het kinderdagverblijf doen ze er helaas niet aan, waardoor ze daar stukken minder goed slaapt. En ook de nachten zijn van 3 tot 7 regelmatig onderbroken. Oplossingen daarvoor hebben we tot op heden niet gevonden, maar we hebben vooruitgang geboekt, en de rest komt vast vanzelf goed!

 

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Slaap zacht!

Het boek dat je vele slapeloze nachten kan besparen ‘Ik ben nog niet moe!’ Klinkt …