Maak je eigen stiften met Crayola Marker Maker [recensie]

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-1Met de Crayola Marker Maker  kunnen kinderen hun eigen viltstiften maken. Maak je eigen kleuren en creëer gepersonaliseerde viltstiften. Aan de hand van een eenvoudige mengkaart worden kinderen begeleid in het creëren van hun favoriete kleuren. Dit originele mini-lab bevat diverse stiftonderdelen om maar liefst 16 verschillende viltstiften te ontwikkelen.
crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-3Hoe gaat het in zijn werk:
• Meng de kleuren in de maatbeker voor een nauwkeurige dosering en unieke nuances
• Plaats de vulling in de maatbeker; deze absorbeert de inkt. Breng dan de vulling in het omhulsel en sluit de stift
• Personaliseer jouw eigen labels… En voila! Je hebt je persoonlijke, unieke viltstift gecreëerd!
• De inkt is gemakkelijk afwasbaar van huid en kleding

crayola-pakket-copyright-trotse-moeders-1Recensie
Er kwam een prachtig pakket binnen van Crayola. Toen de tweeling tussen de middag klaar was met eten, mochten ze het uitpakken. Klik hier voor de video waarin ze er echter kwamen wat er allemaal in zat!

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-2Eén van de nieuwe producten van Crayola is de Marker Maker. Wij kregen de blauwe uitvoering ter recensie. Er is er ook een in het roze, maar behalve de kleur aan de buitenkant is deze identiek aan dit pakket.

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-4Met de Crayola Marker Maker kun je zelf je stiften maken. Ik krijg altijd de kriebels bij dit soort pakketten, want op de een of andere manier weet ik altijd wel iets verkeerd te doen en blijkt het allemaal niet zo eenvoudig als op de verpakking lijkt. Nu viel het echter reuze mee! Behalve dat ik de gele hendel eerst op z’n kop had zitten (eenvoudig te verhelpen) ging het allemaal prima!

Mijn dochter was vandaag ziek thuis. Ze is een echt knutselmeisje, dus ze mocht meteen aan de slag. In haar pyjamaatje koos ze een kleur uit op het kleurenkaartje. Er boven staat welke twee basiskleuren je nodig hebt (er zijn drie flacons inkt: geel, rood en blauw). In totaal moet er 15 ml gemengd worden en de verschillende verhoudingen bepalen hoe de kleur wordt.

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-5 crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-6

Ze koos voor de kleur die het dichtst bij roze zat (uiteraard!) en met de tong uit haar mond werd er geel en rood in het buisje gedruppeld. Toen de stiftvulling er in. Verrukt was ze toen de kleur langzaam optrok en de stiftvulling helemaal gekleurd was (en het buisje leeg).

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-8 crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-9

Via een handig systeem wordt de stift degelijk in elkaar geklikt. Ook dit kon ze zelf doen en daarmee was haar eerste stift een feit! Er zitten zelfs spullen bij om etiketten te maken en om twee doosjes te maken waar de stiften dan weer in gedaan kunnen worden. Deze bevat voldoende materialen voor twee doosjes eigengemaakte stiften. Eventueel kan er een navulset besteld worden om nog meer stiften te maken.

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-10

Toen haar oudste broer thuis kwam uit school, wilde hij ook meteen zijn eigen set maken. Hij is dol op “proefjes doen” en dit lijkt wel een scheikunde-set!

De Crayola Marker Maker is uiteraard ook educatief te noemen: hoe werkt een stift, welke kleuren moet je mengen om een bepaalde kleur te maken… Maar ik vind het vooral erg origineel en leuk! Zelf je eigen stiften maken om er daarna mee te kunnen kleuren, hoe cool is dat!

Bekijk op bol.comDeze Crayola Marker Maker bestel je hier >>>>

Navullingen bestel je hier >>>>

crayola-marker-maker-zelf-stiften-maken-copyright-trotse-moeders-11

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zo kleed je je eettafel gezellig aan voor het kerstdiner

De kerstdagen zijn weer in aantocht en dat betekent: het kerstdiner! Mag jij dit jaar …

Share
Share