Voordat ik zwanger was, had ik me verheugd op het ongebreideld eten van ijs en chocolade. Onder het mom van mogen toegeven aan je grillen en eten wat je wilt (mist er voldoende gezond eten ook genuttigd word en mist er geen “gevaarlijke” dingen bij zitten uiteraard, want ik wilde wel alles goed doen!
En toen was het zover: ik was zwanger van mijn eerste. En het enige waar ik zin in had waren…… peultjes! Ik at wel alles, maar eigenlijk alleen maar uiterst gezond en zeker geen chocolade en ijs.
Na de zwangerschap veranderde dat en smaakten met name de gebakjes (minimaal één per dag, we woonden toen in België) erg goed en kwam ik er achter dat op die manier de kilo’s er niet afvliegen, ook al geef je borstvoeding….
Tijdens de zwangerschap van de tweeling was ik op een week of 6 na erg misselijk. Het enige wat ik een beetje kon verdragen was tomatensoep, waarvan ik dus steeds een nieuwe verse variant maakte en liters van op heb.
Ik denk dat iedere zwangere vrouw wel een eigen verhaal heeft over wat lekker en niet lekker is en iedere moeder zich nog wel kan herinneren welke behoefte aan eten om 3 uur ’s nachts bevredigd móést worden.
En ik denk dat iedereen die zwanger is, of zwanger is geweest ook weet dat het even lijkt alsof je niets meer mag eten. “Broodje in de oven, en meer…” is een kookboek dat laat zien wat je wél mag eten tijdens de zwangerschap! En daarnaast staan er mooie foto’s en leuke feiten in.
We mochten 5 verschillende recepten uit dit boek publiceren, die staan hieronder vernoemd. Wanneer je op het recept klikt, ga je er direct naar toe.
- Aardappeltorens met appel, spinazie en geitenkaas
- Chocoladebananencake voor een week … om elke dag een plakje van te nemen
- Salade à la Caesar (maar dan een beetje anders)
- Haring met zure mosterdroom (in plaats van slagroom)
- Gehaktbrood met winterpeen en abrikozen
Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>