Gegijzeld [bespreking]

Tja…. wat zou JIJ doen? Stel, je kunt het leven van je kind redden, maar moet daarvoor wel het leven van honderden mensen in gevaar brengen. Wat doe je?

Volgens mij zijn dit soort vragen niet echt te beantwoorden. En misschien denk je nu dat je het ene zult doen, zeker weten, maar zou je toch anders beslissen wanneer je er voor staat. Geen idee…. In Gegijzeld geeft schrijfster Clare Mackintosh de hoofdpersoon een vergelijkbare keuze: wil je dat je kind blijft leven? Zorg dan dat een gijzelnemer de cockpit in kan van het vliegtuig met meer dan 300 passagiers….


Inhoud
Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

Mening
Ik heb al eerder boeken van Clare Mackintosh gelezen en vond deze erg goed. Bij dit boek vond ik echter dat het zich wat langzaam ontwikkelde. Daardoor legde ik het sneller weg dan ik gewend ben. Het verhaal was wel intrigerend genoeg om het steeds terug te pakken en verder te lezen!

Er zijn verschillende verhalen om te volgen. De hechtingsproblemen die zich na een adoptie kunnen manifesteren, de persoonlijke problemen van Mina en van haar echtgenoot, de verhalen van de verschillende passagiers, die in aparte hoofdstukken op stoelnummer beschreven worden (en die je later gaat teruglezen!!).

Als lezer ga je meedenken. Wat is er gebeurd met Mina waardoor ze de piloten-opleiding niet heeft gedaan? Wat is er aan de hand met de echtgenoot van Mina, politie-agent maar in de problemen? En.. wie van de passagiers zal straks een kaper blijken te zijn?

Prima gedaan, en ik moet zeggen dat het einde ook erg goed is. Hierdoor blijf je ook na afloop nog aan het boek terugdenken.

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Gratis workshops tijdens het kinder- en ouders vliegangstweekend in Aviodrome

Ik heb één keer gevlogen met alle drie mijn kinderen en dat was niet voor …