Suske en Wiske: ontdek de verschillen

Suske en Wiske, wie kent ze niet. Toen ik opgroeide in Brabant, was er iedere dag een stripje van hen in dagblad De Stem, waardoor je een compleet album kon lezen wanneer je abonnee was. Albums verzamelen was nog leuker natuurlijk, want ze leenden zich tot lezen en herlezen.

Toen Willy Vandersteen de albums niet meer zelf maakte, werden de albums anders. Anders van inhoud, thema, maar ook van uitstraling. Er verschenen in het ene album ineens mobiele telefoons, in het andere was het weer als vanouds, het was iedere keer weer afwachten wat een nieuw album ging brengen.

Maar nu lijkt er een duidelijke lijn gekozen te zijn: modernisering met behoud van de bekende elementen. Iedereen zal in onderstaande afbeelding zowel links als rechts direct Suske & Wiske herkennen, maar toch zijn er verschillen.

In het nieuwe album De planeetvreter kunnen we gaan zien of ook de andere ‘oude bekenden’ zoals Lambik en Sidonia, in een “nieuw jasje” gestoken zijn. Hopelijk houdt de uitgeverij nu een constante lijn aan waardoor we nog heel lang van de avonturen van Suske en Wiske kunnen genieten!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Twee dagen Dutch Heroes Comic Con 2019 [verslag]

Inleiding Ik ging met twee vrienden (ook 13 jaar) op 23 en 24 november 2019 …